To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] colt - nie zwijanie sie pasow

Anonymous - 22-02-2007, 21:05
Temat postu: [ALL] colt - nie zwijanie sie pasow
witam, mam dosc nietypowe pytanie , otoz nie chca mi sie zwijac pasy bezpieczenstwa gdy je odpinam , otoz nie chca mi sie sprawnie zwijac tylko musze je popychac reka aby sie zwinely natomiast same nie chca sie sciagnąć , moze ktos zna jakis dobry sposob aby one sie dobrze zwijaly ? moze je jakos naoliwic/nasmarowac ? oraz prosze opisac sposob w jaki to nalezy zrobic pozdrawiam ;-)
Anonymous - 22-02-2007, 21:10

Trzeba wymienić napinacz innego sposobu nie ma, a jak jest to na krótki okres czasu.
kamilek - 22-02-2007, 21:16

Tego się nie oliwi/smaruje. Jest tam (przynajmniej u mnie, ale nie sądzę, żeby u Ciebie było innaczej) taka dłuuuga "blaszka" zwinięta tak, że "robi" za sprężynę (nie wiem, jak to innaczej opisać). Można ten mechanizm wyjąć i bardziej naciągnąć tę "blaszkę". Ale uwaga: jest to ciężkie do wykonania. Ja, jak próbowałem to zrobić, to sprężyna mi po prostu wyskoczyła z miejsca przeznaczonego na nią i ponowne naciągnięcie jej było bardzo trudne.
Anonymous - 22-02-2007, 21:32

wiec co musze zrobic ? kupic nowe cale pasy ? czy same napinacze mam nowe kupic ? jakie to sa koszta mniej wiecej ;-) ?
Anonymous - 22-02-2007, 22:25

Albo poszukaj w ogloszeniach w jakiejs gazecie motoryzacyjnej (tzn z autami na sprzedaz) lub w internecie, bo wiem ze sa ludzie ktozy regeneruja pasy bezpieczenstwa czyli wlasnie owe napinacze