To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Diagnoza łożysko skrzyni biegów Proszę o poradę

Mustang - 06-10-2015, 17:13
Temat postu: Diagnoza łożysko skrzyni biegów Proszę o poradę
Witam jak w temacie mechanik zdiagnozował że łożysko w skrzyni biegów jest do wymiany nie podał kosztu ale mówi że znając życie będą inne łożyska do wymiany i koszt przekroczy 500 PLN i pytam was o radę czy lepiej zainwestować w naprawę skrzyni? co prawda sprzedaję samochód za 2 miesiące ale nigdy bym nie sprzedał bubla, czy może lepiej kupić używaną skrzynie tylko czy macie na forum pewnych sprzedawców bo równie mogę trafić na skrzynię która będzie miałą ten sam feler
Mój samochód to carisma 1.8 GDI 2000r przebieg na liczniku 230kkm a w rzeczywistości to nie wiem :)
dodam że samochód jest w moich rękach od 6 lat więc wszytko było w nim naprawiane na bieżąco

Z góry dzięki za pomoc i proszę o odpowiedzi:)

robertdg - 06-10-2015, 17:54

Najpierw wypadałoby zdemontować skrzynei i zrobić jej weryfikacje, dopiero później dumać czy bardziej opłacalna będzie wymiana czy remont obecnej, inaczej to tylko gdybanie
Mustang - 06-10-2015, 18:05

no tak tylko czy jak mechanik zdemontuje i zacznie otwierać by zdiagnozować ja się nie znam czy to już jest dużo pracy czy tylko chwila, dzięki za odp
robertdg - 06-10-2015, 18:10

Zapłacisz za demontaż skrzyni oraz weryfikacje, zaleznie od umiejetnosci mechanika, jak skrzynie nie będzie zajechana to będzie wystarczajaca wymiana 2 łożysk na wałku wejściowym i robocizna z częsciami może się zamknąc w kwocie 1000zł, ale bez weryfikacji tego sie nie dowiesz, tak samo kupujac druga skrzynie, bo wszystkie nosza te same "problemy"
Mustang - 06-10-2015, 18:29

ok więc daję znać by demontowali skrzynię jak będę coś wiedział więcej to dam znać wielkie dzięki
robert195 - 06-10-2015, 22:00

w jaki sposób on to zdiagnozował ze to łożysko do wymiany?
Mustang - 07-10-2015, 15:35

ponoć niesamowicie wyje i w oleju były jakieś drobinki prawdopodobnie z łożyska