Nasze Miśki - Grafitowy Lancer Sedan CY, 4A92
marcink - 11-10-2015, 19:19 Temat postu: Grafitowy Lancer Sedan CY, 4A92 Mój pierwszy kontakt z marką miał miejsce kilka lat temu - był to robot Mitsubishi serii RV którego miałem okazję zaprogramować do układania piramidy z klocków.
Do tej pory jeździłem samochodami francuskimi, które "dziedziczyłem" po rodzicach. Auta były powypadkowe i serwisowane u stereotypowego "Cytryna i Gumiaka" i więcej mówić chyba nie muszę.
Stwierdziłem, że mam już dość i chcę kupić własne auto. Na lata. Z salonu, bym mógł jego historię napisać samemu od początku i nie pokutować za pozorne oszczędności poprzedniego właściciela.
Wybór padł na Lancera, którego cena szczerze mówiąc mnie zaskoczyła (jakoś zawsze wydawało mi się, że to są auta za 80-100k, poza moim zasięgiem).
Mój model został wyprodukowany w 2015, jest to wersja "Intense", która jest miksem Instyle i Intense ze Sportbacka (np. zamiast 18" felg są bi-ksenony z doświetlaniem, nie ma audio Rockforda ale za to jest kamera cofania).
Wersja silnikowa: jedyna dostępna, 1.6 MIVEC z AS&G, w zupełności wystarczająca do miasta i na dwupasmówki.
Silnik 4A92 jest o 45kg lżejszy od 4B10, felgi mają 16" i pewnie dlatego nie ma co szukać seryjnej rozpórki nad przednimi kielichami, znanej z wyższych wersji wyposażenia napędzanych 1.8 / silnikiem wysokoprężnym.
Dodatkowo zamówiłem tylny spoiler - moim subiektywnym zdaniem linia tylnej klapy w sedanie bez żadnej lotki, zarówno w ostatniej jak i poprzedniej generacji nie do końca pasuje do agresywnego przodu, a już szczególnie koncepcji jet fightera.
Po pierwszej wieczornej jeździe odkryłem jej dodatkową zaletę - znajduje się idealnie na wysokości świateł przeciętnego dostawczaka jadącego z tyłu, dzięki czemu już żaden Transit czy inny Ducato mnie nie oślepia
Komplet czujników parkowania przód + tył, dla wygody + nie wykluczone, że pewnego dnia na jego tylną szybę trafi zielony listek.
Przed odbiorem lakier został zabezpieczony sonaxem nano pro - polecam taki zabieg, owady można z niego zdjąć palcem lub spłukać wodą pod niedużym ciśnieniem. Napewno zdecyduję się na odnowienie powłoki przy okazji przeglądu.
Poniżej mini-galeria (większe rozmiary zdjęć -> http://imgur.com/a/Dopkm ):
A tutaj seryjne radio 2din:
Niestety zapomniałem zrobić zdjęcie prezentujące obraz z kamery cofania, pamiętam, że przed zakupem chciałem zobaczyć jaka jest jego jakość przy ostrym świetle, w nocy, a także w deszczu. Żaden salon nie miał demówki Intense by to sprawdzić empirycznie - obiecuję, że uzupełnię galerię, będzie dla potomnych
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze!
tyku - 11-10-2015, 19:27
Słuszny wybór Zapraszam do naszego działu: http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=48
Powodzenia
marcink - 11-10-2015, 19:31
Dzięki. Dział jest już mi znany, nawet udzielam się tam czasem
Hugo - 11-10-2015, 20:53
Bardzo ładny kolor lakieru. Auto też niczego sobie.
Lojezu91 - 11-10-2015, 21:07
Doby wybor tylko jakos ten kolor do mnie nie przemawia, ale jesli tobie sie podoba to sprawa rozwiazana! miliona kilometrow !
Ps myslales moze nad inna koncowka wydechu? wg ta seryjna wyglada jak od poloneza albo malucha... prosty zabieg a wg. mnie pomoglby duzo
marcink - 11-10-2015, 21:41
Lojezu91 napisał/a: | Doby wybor tylko jakos ten kolor do mnie nie przemawia, ale jesli tobie sie podoba to sprawa rozwiazana! |
Strasznie mi się podoba ten kolor. Były od ręki dostępne czarne, niebieskie, czerwone ale jeśli kupuje się nowe - to pod siebie długo nie czekałem, bo U17 akurat dopływał do portu w trójmieście.
Lojezu91 napisał/a: | Ps myslales moze nad inna koncowka wydechu? wg ta seryjna wyglada jak od poloneza albo malucha... prosty zabieg a wg. mnie pomoglby duzo |
Pewnie tak, ale nie przeszkadza mi to specjalnie.
Jeśli miałbym robić jakieś modyfikacje to pewnie zacząłbym od hamulców (swap na dwutłoczkowe), potem może zawieszenie. Ale nie żeby zglebić tylko poprawić prowadzenie i bezpieczeństwo.
Nawet z podwójnym wydechem to wciąż będzie 1.6. Za to nic nie stoi na przeszkodzie aby kiedyś hamował tak dobrze jak wyczynówka
Hubeeert - 12-10-2015, 12:10
marcink napisał/a: | Jeśli miałbym robić jakieś modyfikacje to pewnie zacząłbym od hamulców (swap na dwutłoczkowe) | Tyku to ładnie opisał, pasuje plug&play.
marcink napisał/a: | potem może zawieszenie. Ale nie żeby zglebić tylko poprawić prowadzenie i bezpieczeństwo. | Można kupić zestaw sprężyn H&R
tyku - 12-10-2015, 12:50
Hubeeert, To jest autorski temat grzesiopol, za który dostał medal (od siebie).
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92653
Ja śmigam na SP Performance Drilled Slotted + klocki hamulcowe Hawk Performance HPS
mietka - 12-10-2015, 15:58
Kolor bardzo ładnie pasuje szerokości i oby długo słuzył
marcink - 21-10-2015, 11:08
Na felgi trafiły nokiany wr d4 205/60R16, mam dobre doświadczenia z tą marką, niedługo test w dłuższej trasie
marcink - 17-12-2015, 23:03
Pomimo tego, że kamera cofania umieszczona jest relatywnie wysoko to niestety łapie bród i daje rozmazany obraz - trzeba ją przecierać, co bywa uciążliwe
Golotheman - 18-12-2015, 10:19
Szerokości ! Jak z wyciszeniem w nowych miśkach ?
marcink - 18-12-2015, 12:16
Brakuje mi porównania do innych roczników. Podejrzewam że tak samo jak we wszystkich CYxA, chyba że wersje z rockfordem były lepiej wytłumiane. Mam jedynie porównanie do ASX blue sky, gdzie jest większy szum przy prędkościach autostradowych.
Golotheman - 18-12-2015, 20:26
Mam roxforda i jest beznadziejnie. Jak tylko zdobede fundusze i zrobi sie cieplej, rozbieram furacza. Moja ibiza 2012 jest 2x lepiej wyciszona, to troche slabo...
marcink - 18-12-2015, 20:58
O, to pochwal się efektami. Ja przy grzebaniu w (nowym) aucie trochę się boję tego, że przy (de)montażu wnętrza gdzieś urwie się jakiś zaczep, a gdzieś indziej kabelek będzie dyndał i zacznie mi skrzypieć coś we wnętrzu. Na razie się boję poprawiać po fabryce. Nie wiem też jak do tego ma się gwarancja, pewnie musiałbym to robić w ASO, ale niestety tam cena nie zawsze idzie z jakością (subiektywne, mieszane doświadczenia z jednym z nich).
|
|
|