Sigma/Diamante Ogólne - Problem z kontrolką
Anonymous - 25-02-2007, 17:07 Temat postu: Problem z kontrolką Witam. Kupilem Sigme i pali mi zolta kontrolka po lewej stronie. Jest na tej kontrolce auto i takie slady jakby wpdl w poslizg. Nie wiem co ona oznacza bo nie mam instrukcji obslugi. Z gory dziekuje za odpowiedz.
[ Dodano: 25-02-2007, 18:26 ]
Przepraszam ta kontrolka jest na desce rozdzielczej po prawej stronie.
Slaw - 25-02-2007, 20:20 Temat postu: witam ta kontrolka oznacza niesprawny ABS
Anonymous - 25-02-2007, 20:24
Dziekuje kolego. Wlasnie ABS mi nie dziala. Teraz musze znalezc przyczyne...
Anonymous - 25-02-2007, 20:39
Szukania przyczyny zacznij od sprawdzenia przewodow pod samochodem - ja mialem jeden pekniety i ABS dlatego nie dzialal i u Ciebie moze byc podobnie . Wystarczy go poskladac do kupy i dobrze oozolowac i bedzie po problemie chyba ze sa juz bardzo przegnite to trzeba albo dorobic nowy albo dokupic taki przewod , ale zacznij od sprawdzenia wlasnie przewodow
Anonymous - 25-02-2007, 21:23
Proponuje ci żebyś zrobił tak jak zaleca w tym temacie tutaj chi-man na przedniej osi. miałem ten sam problem kiedyś co ty i ten zabieg był w 100% odpowiedni bo ABS do dziś działa bez zarzutu.
Anonymous - 25-02-2007, 21:54
Dziekuje za odpowiedzi. JAk kupilem to miala uszkodzone drzwi i tylne kolo bylo lekko przesuniete od uderzenia. Moze tam jakis czujnik dostal??
Anonymous - 26-02-2007, 17:01
mnie uszkodził czujnik ABS mechanik jak wyciągał tarczę hamulcowa do przetoczenia kupiłem od Eclipse
kształt końcówki jest trochę inny ale cała reszta zamocowanie, przewód i wtyczka oraz uchwyty do przykręcania pasują i co najważniejsze działa kosztował 50zł używany
Przeglądnij posty Chi-Man pisze jaka powinna być odległość od tej zębatki przy kole
Pozdrawiam
Anonymous - 27-02-2007, 13:27
Witam. Dziekuje za ospowiedzi. Dzisiaj sie okazalo ze mam przy kole uszkodzony czujnik ABS. Juz dzisiaj zamowilem czujnik ABS. Koszt to 80 zł. Dziekuje i pozdrawiam.
|
|
|