To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - El Stówa Galant'e Fake VR4/Combat Soilder

Stówa - 28-10-2015, 17:07
Temat postu: El Stówa Galant'e Fake VR4/Combat Soilder
Siemanko wszystkim! Jako, że jestem już oficjalnym klubowiczem nie może być tak, że mój Galant nie ma tutaj swojego tematu.
Więc zapraszam do lektury! (Postaram się streszczać!

Galanta kupiłem dokładnie 2 lata temu od jakiegoś handlarza z Ostrowca Świętokrzyskiego (Jakieś 250km od miejsca zamieszkania). Był to pierwszy samochód jaki oglądałem i ostatni. Nie będę nikogo zanudzał tym jak wyglądało kupno, było krótko:
Wsiadłem za kierownicę, on wybrał mnie, a ja jego.
(Dokładnie tak wyobrażałem sobie kupno swojego pierwszego wozu)
Samochód miał wtedy jakieś 124 tysiące przebiegu i został kupiony w ciemno. Nie żałuję chociaż musiałem włożyłem w niego sporo grosza, ale to bardziej z kaprysu i pasji niż z konieczności. Myślę, że jeździłby do tej pory bez inwestycji żadnych :D

U mnie nie może nic stukać, pukać, jęczeć. :D

Aktualnie wygląda tak i nie zamierza się ze mną rozstawać przynajmniej nic nie mówił! :D
Problemów nie mamy, raz na jakiś czas trzeba dokręcić wahacz bo jak się leci 120 po dziurach na Eibachu to jednak trochę trzepie.

We wrześniu 2015 roku Galant miał się ze mną rozstać i był wystawiony na sprzedaż, jednak sentyment wziął górę i rozmyśliłem się w ostatniej chwili. Można powiedzieć, że wtedy kupiłem go drugi raz.
Poniżej lista rzeczy do zrealizowania i punkty, które zostały zrealizowane już w zeszłym roku:

W 2016 to mojej stajni dołączył kolejny misiek. Misiaczki będą się od dzisiaj dzielić tematem :)

Rocznik: 2002
Przebieg: 150 000km
Silnik: 2.4 GDI
Nadwozie: Sedan
Lakier: A69
Wersja: Avance
Skrzynia: Manualna

Rocznik: 1999
Przebieg: 395 000km
Silnik: 2.5v6
Nadwozie: Wagon
Lakier: A71
Wersja: Sport
Skrzynia: Manualna

Hugo - 28-10-2015, 19:49

Srebrny Avance wygląda świetnie nawet z rozbitym przodem :mrgreen:
Stówa - 28-10-2015, 19:55

Hugo napisał/a:
Srebrny Avance wygląda świetnie nawet z rozbitym przodem :mrgreen:

Dzielnie to znosił, chociaż widać, że mruży oczy na przeciwnika. :twisted:

mirex94 - 28-10-2015, 19:58

Aż żal go takiego oglądać po wypadku!! Powinieneś ocenzurowac te zdjęcie ;) ps. Nad srebrnym też się zastanawiałem bo fajnie wyglądają. Ale z tą pletwa na dachu to jeszcze przemysl proszę cię ;)
Stówa - 28-10-2015, 20:00

mirex94 napisał/a:
Ale z tą pletwa na dachu to jeszcze przemysl proszę cię

Myślisz, że to nie jest dobry pomysł? Ta antenka z tyłu mnie drażni :(

mirex94 - 28-10-2015, 20:04

W Google też można znaleźć Galant z pletwa. Antena w sedanie jest za...rabista jak działa.. ;) bo u mnie np znów nie działa...
Stówa - 28-10-2015, 20:08

mirex94, U mnie też nie działa, ale nawet nie myślę o tym, żeby ją naprawić :D Podoba mi się, że jest tak nisko i sobie siedzi na miejscu.
mirex94 - 28-10-2015, 20:24

Fajna jest gdy się wysuwa i wsuwa po wyjęciu kluczyka;) takie projekty się nigdy nie kończą ;)
Stówa - 28-10-2015, 20:32

Też prawda, potem wrzucę PlayStation, AirRide zrobię Xenony na zamówienie u Bosha i takie tam : D
mirex94 - 28-10-2015, 20:42

i gdzies pomiedzy jeszce v8 w rwd
Stówa - 28-10-2015, 20:45

No chłopaki właśnie szukają silnika od Evo i skrzyni od Eclipsy :D Może co będzie lepszego :D
eremita - 28-10-2015, 22:06

Stówa napisał/a:
I ubezpieczalnia, która swoim skąpstwem doprowadziła do tego, że naprawa Gala była diametralnie nieopłacalna - z punktu finansowego oczywiście.

To jest dolina liczą z książki a że ktoś wsadził kupę kasy to ich nie obchodzi :evil:

Gal zacny :twisted:

Te fele lepiej wyglądają jak są takie ciemne :D

Juiceman - 29-10-2015, 08:44

Cudny szkoda że GDI ale wygląda kozacko ;-)
Stówa - 29-10-2015, 19:03

Juiceman napisał/a:
szkoda że GD

Do czasu mistrzu, dooo czasu :D

Sunderland86 - 30-10-2015, 08:10

Zacny :wink:

Vectra wygląda na nie wzruszoną po stłuczce :shock:

Te felgi w ciemnym kolorze wydają się optycznie mniejsze niż w srebrnym kolorze. Mogłyby być o rozmiar większe :twisted: