Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] spryskiwacze nie działają - płyn cieknie pod sa
elkapitan - 01-11-2015, 07:38 Temat postu: [II 2.0 DID] spryskiwacze nie działają - płyn cieknie pod sa Witam,
W zeszłym tygodniu kupiłem Outlandera z 2009 roku. Wiem, wiem, sprawdzałęm wszystko oprócz spryskiwaczy (samochód kupiony od dealera Mitsubishi). Wczoraj chciałem je uruchomić i działa tylko tylni. W garażu jak sprawdzałem jeszcze raz zobaczyłem, że płyn cieknie pod samochodem.
Czy to jest coś to można samemu zrobić w Outlanderze? Jest np. dobre dojście od spodu gdzie można sprawdzić czy nie wyskoczył przewód i dlatego cieknie?
pozdrawiam,
Łukasz
Komandor - 01-11-2015, 17:13
U mnie byl problem bo kuna przegryzła wężyk... Wygodny dostęp do zbiorniczka bedziesz miał po zdjęciu plastikowej osłony od spodu auta. Tu przydaje się "kanał" (uważaj na klipsy mogą być już nieco utlenione i łamliwe - najpierw wysuwa się srodek klipsa a potem całość, dobrze mieć parę sztuk w zapasie).
Ja bym jednak zaczął od wizyty u dealera bo to wada ukryta była Dealer nie dał żadnej rękojmi na auto?
elkapitan - 16-11-2015, 10:50
Dzięki, to nie był zwierz. Pojechałem do dealera (który mi go sprzedał) i okazało się, że przewody ze starości popękały i ciekły. Wymienili mi je bez problemu (i za darmo).
pzdr,
elkapitan
anmida2 - 10-11-2016, 22:08
Mam taki sam problem tylko wydaje mi się że cieknie z plastiku co wychodzi wężyk w kolo jest mokre i kapie.Jak to leczyć?
|
|
|