[02-06]Lancer CS0 - Wilgoć pod przednimi dywanikami na podłodze...
Miłosz82 - 05-11-2015, 21:03 Temat postu: Wilgoć pod przednimi dywanikami na podłodze... Witam wszystkich
Po tym jak pojeżdżę trochę po kałużach, zbiera mi się wilgoć pod dywanikami (pod nogami, na podłodze) z przodu (zwłaszcza pod dywanikiem kierowcy). Ratuję się podkładaniem gazet, żeby nie zgniło.
Chcę się was zapytać: gdzie jest jakiś odpływ który mam zapchany, gdzie on się znajduje, żebym mógł go oczyścić, przedmuchać, żeby mi się ta woda nie wlewała do auta?
Nie mam szyberdachu, podłoga nie jest dziurawa.
remi - 06-11-2015, 03:02
Masz.szyber dach? Jeśli tak, to pomaga gruba żyłka do kosy spalinowej, wpychasz we wszystkie dziury, aż gdzieś wyjdzie. Pomogło w mercedesie 123 i primerze p10
mkm - 06-11-2015, 05:23
Miłosz82, na początek rzuć okiem na podłogę - łaczenie wewnętrznego nadkola i poszycia podłogi jest troche słabe - większość CS-ów jakie oglądałem były tam nadgryzione
Carloss - 21-11-2015, 12:08
remi napisał/a: | Masz.szyber dach? Jeśli tak, to pomaga gruba żyłka do kosy spalinowej, wpychasz we wszystkie dziury, aż gdzieś wyjdzie. Pomogło w mercedesie 123 i primerze p10 |
Ew. stalowa linka, taka jak np. przy rowerze - o ile jest szyber..
W moim niezawodnym Kadett'cie przedmuchałem kompresorem i też zapanował spokój
dashek - 05-01-2016, 12:56
witam, ja także mam ten problem przed świętami odkurzałem auto i właśnie zwróciłem na to uwagę, ale pomyślałem że syn płyn do szyb wylał bo latał z butelką. nie po siadam szyberdachu.
cygan84 - 05-01-2016, 13:07
Ja chyba wiem gdzie jest problem u ciebie,miałem też taką sytuacje i podczas wymiany kół na zimowe przypadkowo zauważyłem,że w wewnętrznym nadkolu od kierowcy zaraz za plastikowym nadkolem jest teoretycznie niewielka rdza.Wpadły mi tam 2 palce i widziałem tzw.wojłok w środku -tą watę.Narazie zalepiłem gumą z pędzla,a na wiosnę czeka mnie spawanie
|
|
|