To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C50]Wymiana reflektorów z amerykańskich na europejskie.

Anonymous - 26-02-2007, 07:41
Temat postu: [C50]Wymiana reflektorów z amerykańskich na europejskie.
Witam wszystkich.
Zakupiłem te reflektory europejskie i na pierwszy rzut oka wydają się być większe.
Czy ktoś może wymieniał reflektory i czy jest z tym jakiś problem.
Bardzo prosze o pomoc.
I jeszcze jedna sprawa. W reflektorach amerykańskich były cztery żarówki dwie od świateł mijania i dwie od świateł długich a jak jest w tych europejskich.
Pozdrawiam

Anonymous - 26-02-2007, 17:53

czesc tez mam amerykanca z 89 hmmm a w sumie 2 tylko ze 1 to mirage :twisted: i nie panietam zebym mial jakies problemy przy wymianie . Do 1 wstawilem od lancera -takie samy tylko mocowanie troszke nawiercilem:) Jak cos to daj znac to zerkne jak to u mnie wyglada bo tera nie pamietam
Pozdrawiam

tomusn - 26-02-2007, 21:52

endriu24 napisał/a:
W reflektorach amerykańskich były cztery żarówki dwie od świateł mijania i dwie od świateł długich a jak jest w tych europejskich.

zewnętrzna H4 od mijania i długich, i wewnętrzna H1 od długich i oczywiście postojowa od postojowych

Anonymous - 27-02-2007, 07:31

Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tych żarówek.
Jak pamiętam (chba że się mylę) to w wersji amerykańskiej od mijania jest jena żarówka jednowłuknowa i od długich jedna jednowłuknowa w każdym reflektorze. Jak włącze mijania to świeci się jedna a jak długie to świecą się obie.
Jak więc wyglada przełączenie nich na wersję europejską.
Pozdrawiam

A co napisze na temat podłączania TOMBA.
Z przełączeniem też nie było żadnych problemów.

tomusn - 27-02-2007, 07:55

endriu24 napisał/a:

Co do wyglądu znajdź kogoś kto ma Colta "europejskiego" i popatrz, a co do podłączenia musisz mieć kostki reflektorów na H4 (dwa włókna) i H1 i sprawdzić w manualu gdzie się pojawia prąd.

Anonymous - 27-02-2007, 08:31

Cześć Tomusn.
Przeglądałem ten manual ale ja mam chyba tylko od wersji europejskiej bo na rysunku mam narysowaną żarówkę dwuwłuknową.
Masz może jakiś manual do wersji amerykańskiej?
Pozdrawiam

Hubeeert - 27-02-2007, 10:18

endriu24 napisał/a:
Masz może jakiś manual do wersji amerykańskiej?

Jest do sciagniecia w Downloads
endriu24 napisał/a:
Jak pamiętam (chba że się mylę) to w wersji amerykańskiej od mijania jest jena żarówka jednowłuknowa i od długich jedna jednowłuknowa w każdym reflektorze
Nie mylisz sie
endriu24 napisał/a:
Jak włącze mijania to świeci się jedna a jak długie to świecą się obie.

Mijania OK
"DLUGIE" - powinno swiecic sie drugie wlokno. TYLKO. O ile dobrze pamietam.

Anonymous - 27-02-2007, 13:46

endriu24 Zamierzasz sprzedawac reflektory po wymianie bo chyba bym sie pisał :)
Anonymous - 27-02-2007, 14:44

Raczej tak Made in U.S.A.
A tak z ciekawości to po co ci one ?

Anonymous - 28-02-2007, 10:28

Mam znajomego który ma popękane klosze w reflektorach USA i zwierciadła mu pordzewiały trochę to sie go zapytam czy nie chce kupić
Anonymous - 28-02-2007, 11:02

Witam Wszystkich.
Który Manual z działu downloads jest ze schematem instalacji elektrycznej do colta wersja amerykańska?
Ja ściągnełem
Instrukcja serwisowa elektryczna (ENG) Colt/Mirage C50 1989-1992
i na rysunku jest żarówka dwu włuknowa.
Czy wersja amerykańska się nie różni?
Pozdrawiam

[ Dodano: 28-02-2007, 14:03 ]
Dobra znalazłem.
Endriu24

Anonymous - 04-03-2007, 18:46

Te swiatla z USA i UE sie w ogole roznia od siebie? Tak a propos w mooich jest po jednej zarowce (te blizej atrapy na chlodnicy) ktore sa nie podlaczone. Po co one sa? I jakie zarowki w tym siedza? postojowki mijania i dlugie sa w tych kloszach blizej kierunkow nie od strony chlodnicy :roll:
Hugo - 04-03-2007, 19:23

bb napisał/a:
Tak a propos w mooich jest po jednej zarowce (te blizej atrapy na chlodnicy) ktore sa nie podlaczone. Po co one sa?
Są to dodatkowe żarówki H1 do świateł drogowych (długich). Kup żarówki i je podłącz. Będzie efekt.
Anonymous - 04-03-2007, 19:33

Mam zarowki i nawet swieca, tylko nie ma pod to wiazek ani nawet wylacznikow zadnych w srdoku auta. Mowisz zeby to podpiac zeby swiecilo razem z dlugimi?
Hugo - 04-03-2007, 20:03

bb napisał/a:
Tak a propos w mooich jest po jednej zarowce (te blizej atrapy na chlodnicy) ktore sa nie podlaczone.
bb napisał/a:
Mam zarowki i nawet swieca, tylko nie ma pod to wiazek
Nie rozumiem :roll: Świecą czy nie, nie ma kabli i świecą :roll:
bb napisał/a:
ani nawet wylacznikow zadnych w srdoku auta
Nie ma żadnych włączników osobnych. One się zapalają razem z tymi w żarówkach H4 (po pociągnięciu do siebie dźwigni kierunkowskazów).