To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Outlander II 2.4 MIVEC

Mephic - 11-11-2015, 01:14
Temat postu: Outlander II 2.4 MIVEC
Witajcie

Znalazłem takiego oto Outlandera: http://otomoto.pl/oferta/...1&id_at=5801701

Wybieram się na jazdę próbną, zamierzam tez auto wrzucić na sprawdzenie do ASO, natomiast chciałbym wiedzieć na co mam zwracać uwagę podczas jazdy próbnej oraz jakich ewentualnych widocznych typowych usterek szukać? Nie ukrywam, że jest to (a w zasadzie mam nadzieje będzie) moje pierwsze Mitsubishi.

Auta nie zamierzam "gazować", będzie służyć do cyklu 65% miasto 35% trasa, mam świadomość z jakim spalaniem należy się liczyć i nie oszczędzam na serwisie samochodu. Nie znam typowych usterek tego auta dlatego proszę o pomoc. :)

Dzięki!

rezon - 11-11-2015, 13:03

wybite i skrzypiące zawieszenie, po za tym nic przy tym przebiegu i silniku nie powinno się dziać.
Mephic - 11-11-2015, 16:15

Rozumiem, a przy takim przebiegu na jakie naprawy w zawieszeniu należy się szykować? Kwestia elementów gumowych czy poważniejsze naprawy?
Komandor - 11-11-2015, 21:27

To wersja Intense plus, oczywiście o klimie dwustrefowej, wyświetlaczu HUD czy lusterku fotochrom zapomnij (tego nie było na wyposażeniu nawet w drozszej wersji Instyle), dodatkowo powinien być zestaw grający Rockforda i ławeczka trzeciego rzędu siedzeń. To chyba najmniej problemowa wersja O2 (brak automatu i silnik benzyna). Jeśli już coś trzeba zrobić to wymienić elementy gumowe zawieszenia. Jak pojezdzisz trochę to pomyślisz o usprawnieniach: navi, ledy dzienne, CB radio, dodatkowe spręzyny na tył, lusterko fotochrom itp - opisy na forum.
Mephic - 11-11-2015, 21:57

Jeśli chodzi o klimatyzację to od razu się zorientowałem, że to jakieś bzdety... co do lusterka - trudno.

Natomiast jeśłi chodzi o automat to akurat ten tam jest z tego co widzę na zdjęciach tylko opis jakiś pochrzaniony.

No nic, umawiam jazdę próbną i zobaczymy. Nie ukrywam, że Outek II bardzo mi się podoba i jeśli nie ten to na pewno jakiś. :)

macia - 11-11-2015, 22:29

Identyczny jak mój. Sprawdzaj i jak wszystko będzie okej, to bierz, bo auto naprawdę przyjemne w użytkowaniu.
Komandor - 12-11-2015, 10:32

Automatu się nie obawiaj (daje znac o sobie dopiero około 200 kkm). Sprawdz czy i kiedy oleje byly zmieniane w CVT, transferze i tylnym dyferencjale. Oczywiście podłączenie pod kompa serwisowego obowiązkowe...
Mephic - 12-11-2015, 12:26

Niestety auto zarezerwowane a zarazem prawie transakcja sfinalizowana. .

Szkoda piękny był :(

Szukam dalej ale już chociaż wiem czego :)

slonik1983 - 27-01-2016, 22:15

Dzień dobry

Forumowicze proszę o pomoc.Szukam pewnego, dobrego samochodu z dużym bagażnikiem pod wózek dla niepełnosprawnego dziecka. tak trafiłem na Outlandera o takiego: http://allegro.pl/mitsubi...5934297137.html
wózek wszedł, przejechałem się i jeszcze bardziej jestem zainteresowany zakupem.
wcześniej chcę się umówić w ASO na przegląd. Czy warto i czy przy okazji przeglądu dostanę historię serwisową jeśli samochód pochodzi z niemiec?
czy ktoś na forum po VINie może taką historię sprawdzić, choćby odpłatnie?

w czasie co prawda narazie krótkiej przejażdżki stuków z zawieszenie nie słyszałem, silnik chodził płynnie i jedynie co to jedna z lampek podświetlenia tablicy nie świeciła.
ale ciężko mi się odnieść gdyż dotychczas jeździłem złomoniemcami a ostatnio mazdą 6 z 2007r. i nie mam porównania.

czy ktoś doradzi/odradzi zakup?

Pozdrawiam,
slonik1983

krecisie - 21-02-2016, 12:17

2,4 b to świetne auto, silnik niemal bezobslugowy i bezproblemowy, dodatkowo na łańcuszku wiec nie ma z nim problemu. nadaje się również do zagazowania ale to juz kwestia osobista. Co do samego Outlandera to swietne, pojemne auto . Jedyne co może dokuczać to slabe wyciszenie wnętrza przy dużych prędkościach. Poza tym polecam.
slonik1983 - 22-06-2016, 14:22

u mnie po zagazowaniu pojawił się problem z falowaniem obrotów na biegu jałowym. koszt przepustnicy z silniczkiem (tylko w komplecie) w MM 7300zł - warto wiedzieć.