[04-13]Colt CZx - Błąd P0513
alex-4 - 21-11-2015, 20:08 Temat postu: Błąd P0513 Witam.
Niestety pomimo bezawaryjnych kilku lat z Mitsubishi Colt muszę ze smutkiem przyznać, że mam problem.
Otóż cała historia zaczęła się zeszłej zimy; podczas siarczystych mrozów moje cacko zaczęło szaleć (podczas zamknięcia/otwierania samochodu kierunkowskazy mrugały...i mrugały dziwnie długo) następnie podczas jazdy centralny zamek automatycznie się zamykał (co nie zdarzało się wcześniej) i niestety nie mogłem odpalić samochodu (pojawiało się check engine), dopiero po 20 krotnym otwarciu/zamknięciu samochód odpalał; kiedy mrozy zelżały sytuacja się unormowała samochód sprawował się poprawnie . W momencie kiedy przyszło lato i związane z nim upały problem powrócił. Tylko tym razem samochód odpalał, ale niestety silnik totalnie tracił moc....dopiero 30-40 krotne otwarcie/zamkniecie samochodu powodowało, że mogłem normalnie jechać. Mechanik po podłączeniu oznajmił, że wyskakuje błąd P0513..ale nie jest w stanie go skasować
Panowie proszę o pomoc
robertdg - 21-11-2015, 20:14
Bład zwiazany z immobilizerem, do sprawdzenia kluczyka, antena, polaczenia elektryczne
|
|
|