To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Prosze o namiary na sklepy

Anonymous - 26-02-2007, 20:11
Temat postu: Prosze o namiary na sklepy
Prosze o podanie namiarow na sklepy zajmujace sie sprzedaza sprezyn do mitsubishi.Konkretniej potrzebuje 2 sprezyn do tzlu do colta, ale takie bz nie obnizyly samochod tylko aby byl bardziej sztywniejszy, nie uginal sie, ponieway jezdze na 205 i na dolkach sie zabardzo ugina i delikatnie ocieraja kola o nadkola, sprezyny moga byc rowniez uzywane, czekam na kontakt.

pozdrawiam

Anonymous - 26-02-2007, 20:28

sorry ze nie na temat ale czytam juz kolejny tego typu post ze komus obciera i chce zalozyc sztywne ale nie odbiegajace od serii sprezyny.
tylko czemu? skoro sprezyny obnizajace charakteryzuja sie progresywnoscia tj. im bardziej sie uginaja tym bardziej sa twarde.
nie rozumiem dlaczego ktos chce utwardzic auto zostawiajac je na szczodlach :?

Anonymous - 26-02-2007, 21:56

arturro napisał/a:
sorry ze nie na temat ale czytam juz kolejny tego typu post ze komus obciera i chce zalozyc sztywne ale nie odbiegajace od serii sprezyny.
tylko czemu? skoro sprezyny obnizajace charakteryzuja sie progresywnoscia tj. im bardziej sie uginaja tym bardziej sa twarde.
nie rozumiem dlaczego ktos chce utwardzic auto zostawiajac je na szczodlach :?

ok, wiesz nie mam doswiadczenia w tuningu aut , dlatego pytam jeszcze no wiec co mam zrobic by w moim samochodziku nie obcieralo o rant, i zeby mozna byl jescze kogos usadzic na tylnej kanapie i spokojnie poganiac ta 100 km/h bez jakich kolwiek obtarc na polskich drogach....tak jak napisales by obnizyc fure...boje sie ze samochod bedzie mial wtedy mniej miejsca na skok z tylu i co za tym idzie jeszcze bardziej ocieral...czekam na fachowe porady jak i namiary na jakis fajny komplecik sprezyn ktory zalatwi ten problem.

Hugo - 26-02-2007, 23:15

Marekb88 napisał/a:
dlatego pytam jeszcze no wiec co mam zrobic by w moim samochodziku nie obcieralo o rant, i zeby mozna byl jescze kogos usadzic na tylnej kanapie i spokojnie poganiac ta 100 km/h bez jakich kolwiek obtarc na polskich drogach....
Rozwiązanie jest proste: założyć felgi o odpowiednim ET (odsadzeniu od piasty).