Carisma - Techniczne - [Cari 1.6]
kkkkzk - 23-11-2015, 13:46 Temat postu: [Cari 1.6] Witam.
Czy ktoś z Forumowiczów zmagał się może z wymianą przewodów paliwowych w Carismie (skorodowane przewody pod autem)?
Czy mógłby się podzielić jakimiś wskazówkami?
Czy takie przewody idzie gdzieś dostać w ogóle?
Czy można je jakimiś innymi zastąpić?
Czy można je czymś innym zastąpić? Jeśli tak, to czym i jak należałoby to wykonać?
Czy tych przewodów pod samochodem jest dwie sztuki?
Pozdrawiam!
robertdg - 23-11-2015, 15:14
Oryginały dostaniesz w ASO, kosztują krocie i trzeba sporo narozkrecac aby je wymienić
Zamiennie możesz zastosowac rurki miedziane albo tekalany
xCrashx - 23-11-2015, 20:01
Cytat: | Czy mógłby się podzielić jakimiś wskazówkami? |
Osobiście nie wymieniałem, więc wskazówek za bardzo nie mam.
Cytat: | Czy takie przewody idzie gdzieś dostać w ogóle? |
Możesz kupić normalnie przewód miedziany który stosuje się na przewody hamulcowe, cena z tego co rzuciłem okiem na allegro około 6zł/m, tylko ,że będziesz potrzebował zaciskarki jakiejś żeby te przewody solidnie zakończyć (nie wiem jak się to fachowo robi, musisz poczytać na necie).
Znalazłem przed chwilą też tak na szybko taką aukcję na allegro, może rzuć okiem:
klikkkk
Cytat: | Czy można je jakimiś innymi zastąpić? |
To już napisałem, przewodem miedzianym kupowanym z metra
Generalnie przewody nie są drogie, same materiały są stosunkowo tanie, jednak warsztaty kroją strasznie na robociźnie, bo jest z tym sporo zabawy, powyginać odpowiednio i poprowadzić te przewody, nieraz w bardzo niewygodnych miejscach. Więc jeśli masz możliwości aby zrobić to samemu to bomba, sporo kasy zostanie Ci w kieszeni, bo warsztat zgarnie za wymianę pewnie z parę ładnych stówek.
|
|
|