To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - zaciski hamulcowe

dixi7 - 25-11-2015, 16:04
Temat postu: zaciski hamulcowe
Witam ponownie ,

Potrzebuje porady mianowicie kuzyn robiera mitsu na cześci-( tą po lifcie w dieslu z silnikiem GDI z 2002 roku ) , ja mam starszą wersje 1.8 w benzynie GLX z 97r . Od dłuższego czasu wpienia mnie zacisk gdyż hamulec ręczny nie odbija a jego jest sprawny (, za renowacje zabuliłbe z 300 zł ), a tak bym miał gratis zacisk tyle że do niego mam spory kawał drogi dlatego proszę o odpowiedź w tej sprawie bo w piątek mógłbym do niego ewentualnie podjechać. Z góry dzięki :wink:

Hugo - 25-11-2015, 18:45

Tylne zaciski są te same.
remi - 26-11-2015, 00:46

GDI to nie jest diesel.
http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi

Wpisz VIN swojego i tamtego i zobacz, czy jest to samo.

Smera92 - 28-11-2015, 15:38

Kożystająć z postu. Potrzebuję zaadoptować tyle zaciski z innego samochodu czy ktoś coś probował? Te są dużo za małe tak samo z przodem. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Wie z jakiego autka podpasują? Najlepiej coś na tarczę 300+ z przodu
rasiak1980 - 01-12-2015, 19:59

Nie wiem czy w przedliftowym nie było przypadkiem innego zacisku no i przede wszystkim tam były też bębny zależnie od opcji, co do adaptacji innych tarcz i zaciskow ja bym się w takie rzeczy nie bawił to wszystko jest dobrane pod kątem wspólnego działania z pompą rozdzielczą abs może to się źle zakończyć, poza tym nie są złe te hamulce ori,
Piwor - 17-01-2016, 22:59

Hugo napisał/a:
Tylne zaciski są te same.

Absolutnie nie.

Prelift ma Akebono czy Sumitomo, polift ma Lucasa.

bartek16 - 24-09-2017, 13:16
Temat postu: zacisk
siemka u mnie tez problem z tymi tylnymi zaciskami i z recznym wymienilem uczelniacz i oslone przeciwpylowa i sie nadal poci i teraz nie wiem czy kupic tloczek bo to jest przyczyna czy jakis caly uzywany wiem ze po liftowe sa inne i nie pasuja do przed lifta co bys Cie poradzili??
Piwor - 10-02-2018, 09:00

bartek16, wymiana na polifty będzie z wymianą linek ręcznego i chyba przewodów elastycznych. O używki jest albo było słabo. Zregeneruj dobrze te zaciski.