Chcę Kupić Pajero - [Pajero III] Pajero/montero 3.8
atsar - 01-12-2015, 15:05 Temat postu: [Pajero III] Pajero/montero 3.8 Siema,
znacie może to konkretne auto?
Montero ?
Jest jeszcze drugie z Wrocławia:
montero 2
co ewentualnie możenie powiedzieć, na co zwracać uwagę, jak tam ze zbiornikiem wygląda sprawa w nich? nie ma problemu jak 3.2 did?
Z góry dziękuję Wam za pomoc
Łukasz
ruks - 02-12-2015, 12:31
Nie mam jeszcze za dużego doświadczenia z Pajero ale na pewno zwróć uwagę na rdzę. Na tej drugiej aukcji gość nawet o tym pisze czyli stan nadkoli tylnych. Po otwarciu drzwi często ukazuje się niemiły widok. Poza tym załączanie napędów i czy automat nie szarpie przy włączaniu biegów
PiotrKw - 02-12-2015, 21:30
O rdzy w nadkolach i klapie , .... to normalne i dziwne było by gdyby jej nie było.
"AUTKO MA ŚWIETNE PRZYŚPIESZENIE, KTÓRE MIMO AUTOMATU, PRZY NIE ROZSĄDNYM DODANIU GAZU STAWIA TEGO OLBRZYMA BOKIEM "
Tu bym sie przyjrzał co sie dzieje z napędami , bo... nie jest to "moc" do stawiania bokiem
atsar - 03-12-2015, 09:13
co do rdzy i napędów to wiem wiem, mam Explorera 4.6L automat wiec wiem co mniej więcej w 4x4 sprawdzać, raczej co ewentualnie się psuje w tych autach, jakieś typowe usterki, ale z większych i mniejszych.
Rozumiem ze tych konkretnych egzemplarzy nikt nie zna?
ruks - 07-12-2015, 12:11
PiotrKw napisał/a: | O rdzy w nadkolach i klapie , .... to normalne i dziwne było by gdyby jej nie było.
"AUTKO MA ŚWIETNE PRZYŚPIESZENIE, KTÓRE MIMO AUTOMATU, PRZY NIE ROZSĄDNYM DODANIU GAZU STAWIA TEGO OLBRZYMA BOKIEM "
Tu bym sie przyjrzał co sie dzieje z napędami , bo... nie jest to "moc" do stawiania bokiem |
Przed zakupem oglądając auta widziałem kilka egzemplarzy w nie najgorszym stanie nadkoli tylnych ale były to egzemplarze przywożone z południa europy.
Moc myślę że na śliskim powinna dać radę ustawić auto bokiem do przodu chociaż nie miałem jeszcze okazji sprawdzić z tym że gość z ogłoszenia na pewno przykoloryzował Na przyczepnym to pewnie prędzej można na bok się ustawić niż pojechać bokiem przy takiej oponie i takim środku ciężkości
Georg - 08-12-2015, 23:33
atsar napisał/a: | (...) co ewentualnie możenie powiedzieć, na co zwracać uwagę, |
Ze względu na sporą ilość wrażliwej elektroniki w tym modelu dobrze jest wybadać właściciela, czy auto nie było topione po klamki w wodzie i błocie - to uchroni przed pewnymi kłopotami w przyszłości. Jak to zrobić zależy od inwencji - np. w dłuższej, mądrze poprowadzonej rozmowie przy kawie.
krolsonx - 16-12-2015, 19:10
a jak Montero z 3.8 zachowuje się na gazie, czy instalacja gazu ma tu sens przy 40K KM na rok? jeżeli tak to która generacja gazu i ew. jaki koszt?
|
|
|