Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Avance 2.5V6, 2002r, sedan, Pabianice
parano - 03-12-2015, 23:11 Temat postu: [EAx 97-04] Avance 2.5V6, 2002r, sedan, Pabianice Rozglądam się za czymś bardzo konkretnym, a znaleźć młodego Avance'a w fajnym stanie okazuje się niełatwe....
Zainteresował mnie ten, pierwszy od dość dawna, który pasuje mi opcją i wydaje mi się ok na zdjęciach:
http://olx.pl/oferta/mits...html#937bcbfd61
Cytat: | Cześć
Mam do sprzedania super auto , jakim jest piękna granatowa sztuka 2,5 V6 Mitsubishi Galant .
Autko o przebiegu 188000 tysięcy z ważnym TUV-em wykonanym 15.04.2015 przy przebiegu 176288 tysięcy. Samochód w doskonalej kondycji zarówno mechanicznej jak i wizualnej, kupione bezpośrednio od drugiego właściciela . Kto szuka, ten wie że coraz ciężej o taki samochód, tym bardziej w takim kolorze, bo ciemnych Gali Avance w sedanie jak na lekarstwo
Co do wyposażenia auta :
- climatronic,
- welurowa tapicerka,
- skórzana kierownica , gałka zmiany biegów , mieszek,
- tempomat,
- cztery poduszki powietrzne,
- radio Blaupunkt ze zmieniarką,
- elektryczne szyby,
- składane podgrzewane lusterka,
- halogeny,
- do auta są dwa komplety kół, 15 calowe felgi stalowe z oponami zimowymi, oraz 17 calowe felgi marki Borbet dedykowane dla wersji Avance.
Środek "Rycerskiego" zadbany bez dziur, przetarć. Zapalniczka nie używana więc w aucie nie palono papierosów.
Mechanicznie sprawny, bez wkładu. Typowa bolączka Galantów, czyli rdza w tylnych błotnikach została usunięta w porządny sposób , kupiłem i wstawiłem reperaturki błotnika (mam paragon), dopiero "na to" lakiernik położył lakier. Były właściciel dał mi w cenie auta- świece zapłonowe firmy
Beru, które również wymieniłem wraz z uszczelkami pokrywy zaworów (victor reinz), olejem, oraz uszczelkę pod korek wlewu oleju- kupiona u japaneze.
Do tego nowy palec, kopułka i przewody (EPS, BluePrint , Janmor) - u lakiernika stał pod chmurką i wyszło szydło z worka, auto mialo problem z odpaleniem, nie winkałem co wymienilem wszystko Nowego nabywce już taka sytuacja nie zaskoczy, wolę naprawić jak pod siebie niż później świecić oczami i opowiadać bzdury. Stare czesci sa do wgladu.
Jeśli macie Państwo jakieś pytania , proszę dzwonić,
Pozdrawiam i zapraszam |
Co myślicie?
mkm - 04-12-2015, 03:02
parano, bajki dla grzecznych dzieci
Zadzwoń jak sprzedaje - jak "na Niemca" to szukaj dalej, a jak nie to jedź i oglądaj.
Chociaż CEPiK odroczony to w sumie przy ograniczonym zaufaniu możesz kupować i "na niemca"
Zdjęcia wrzucił takie, żeby nic nie było widac.
Reparaty wstawione raczej na zakładkę - opukaj lub pomierz ile szpachli będzie na błotniku - ale po zdjęciach widać, że linia boczna się zgubiła.
Linia zgubiona jest także przy prawym przednim narożniku (warto popatrzeć na sposób montażu zderzaka i schylić się w tym miejscu )
Ogólnie daleko nie masz, więc ja bym sie przejechał.
Auto nie jest nowe, sprzedający łyknął to co mu "niemiec płacząc opowiadał", więc ideału nie oczekuj
Dobór części zamiennych raczej tani i kiepskawy - ale też zbyt wiele z tego co pisze nie popsuł.
Poproś o foty kielichów, silnika i jedź oglądaj.
parano - 05-12-2015, 15:33
Części tanie i kiepskawe? Trochę miśkami już jeździłem, chyba nie jest tak źle.
Ale zobaczymy, poszło pytanie o więcej fot, zobaczymy jak pod maską...
sampler - 05-12-2015, 20:23
kable janmor to raczej kiepski wybor. I tak czeka Cie zmiana na NGK. Swiece Beru też bym nie założył
John24 - 07-12-2015, 19:17
Sądząc po zalaczonych zdjeciach chociazby ze srodka pojazdu nie widac aby auto bylo zuzyte w stopniu ponadnormatywnym do przedstawionego przebiegu podanego w ogloszeniu. Auto z 2002r z waznym TUV-em co tez w jakims stopniu potwierdza wiarygodnosc co do przebiegu auta i tutaj moze przypomne gdy kupowalem swojego pierwszego Gala od Niemca dostalem tylko ksiazke bez zadnego TUV-a czy faktur za wykonane naprawy.. Sprawdz czy sprzedawca posiada potwiedzenie zaplaty akcyzy oraz czy potrafi stosownie udokumentowac wymiane reperaturek. Stanu technicznego auta nie da sie ocenic na podstawie zdjec dla tego daleki jestem od wydawania opinii na temat czy podane auto jest dobre,zle badz tez nie chce tutaj uzywac innych epitetow
Sweter - 17-01-2016, 20:30
Mitsu jest wystawione ponownie na olx, może ktoś ma więcej informacji o nim bądź o sprzedawcy?
kabar - 20-01-2016, 21:24
Znam osobiście właściciela jak i miałem okazję rzucić okiem na to auto.
Krótko i na temat: Auto bardzo fajne, można polecić.
Jak Cię interesuje to wsiadaj w auto i wpadaj oglądać. Wg mnie warte zainteresowania.
Nie widać korozji na puklach ani drzwiach.
Korx17 - 21-01-2016, 12:18
Za dużo jak za galanta.
Dolicz sb wymianę rozrządu + opłaty (akcyza, ...) + wymiana części które włożył (kable, świece) bo one są ze średniej półki...
Właściciel handluje kilkoma galantami
Śledzę już jakiś czas ogłoszenia i ceny zmienia jak szalony. Granatowy stał za 14 tys z kawałkiem potem nagle zmienił na 13 tys coś, po czym znowu poleciał do góry i napisał że opłacony, nagle znowu cena spadła na 12 tys, uciekła mowa o opłatach no i tak ciągle jest z tą zmianą...
Niby był opłacony, a jednak chyba nadal nie jest zresztą nie wiadomo.
Po za tym za długo ten galant stoi już na sprzedaż, "super auta" jak to napisał w ogłoszeniu tak długo się nie sprzedają.
Ja bym wolał poczekać jeszcze trochę bo zaczyna się znowu pokazywać więcej galantów
Fragu - 21-01-2016, 12:23
parano napisał/a: |
Za dużo jak za galanta. |
Z tym się nie zgodzę! Zakładając, że jest w bardzo dobrym stanie to i tak dobra cena.
Korx17 - 21-01-2016, 12:33
Gdyby było wszystko okej to już by się sprzedał bo stoi spokojnie około 2-3 miesięcy.
kabar - 21-01-2016, 13:02
Korx17 napisał/a: | Gdyby było wszystko okej to już by się sprzedał bo stoi spokojnie około 2-3 miesięcy. |
Gdyby był najtańszy na olx/allegro to na pewno.
Wg mnie cena jest odpowiednia za taką wersję/rocznik i stan auta.
Hugo - 21-01-2016, 19:13
Cena jest całkowicie normalna jeśli faktycznie stan jest bdb.
|
|
|