To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - Regeneracje lewarka zmiany biegów

krasa - 07-12-2015, 14:00
Temat postu: Regeneracje lewarka zmiany biegów
Witam :D
Jak w temacie, chcem przeprowadzic regeneracje lewarka zmiany biegów bo wpieniło mnie już szukanie biegów rodem z żuka :evil:
kupiłem zestaw naprawczy, wybebeszyłem lewarek od góry i teraz schody, od góry mam chromowaną nakładkę zalaną gumą prawdopodobnie żeby tłumiło drgania zabezpieczone to jest pierścionkiem, który zdjąłem ale niewiem czy na hama w górę czy prubować to jakoś odkręcić, czy może u dołu te jabłuszko się odkreca??

Generalnie pytanie brzmi : Jak te skomplikowane urządzenie rozebrać??

sorki za możliwy brak składu ale spiesze się do roboty :doubt:

beblock - 10-08-2016, 09:43
Temat postu: Regeneracje lewarka zmiany biegów
odnawiam temat jak to wymienić ????? :)

[ Dodano: 19-09-2016, 16:41 ]
Zrobione, ale łatwo nie było, żeby finalnie zdemontować lewarek ja niestety naciąłem niestety gumę aby wyjąć, następnie żmudne walenie młotem w sworzeń, żeby zdemontować mechanizm z jabłka, następnie montaż i znów młot w ten sam sworzeń...... Uff

Bardzo ważne mi sie udało zamontować wsio z obruconą podkładką o 180stopni i co i pierwszego biegu nie miałem......... :evil:

Jak ktoś się będzie za to brał służę pomocą !

passat1 - 20-09-2016, 22:05

Kolego, czytałem już kiedyś Twój post... i miałem ochotę też to naprawić w moim Sporcie. Ale przerażasz mnie tym ostatnim wpisem...
beblock - 22-09-2016, 18:06

Nie bój sie potrzeba amatorsko 3 h
Dobre imadło twardy przebijak 5kg młoteczek

Montujesz odwrotnie jak demontowales ważna jest kolejność i ułożenie podkładek pod lewarkiem 😉
Jak coś podam nr tel. I jaśniej ci wyjaśnię 😀👍