Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] wymiana linki maski
marjas007 - 07-12-2015, 22:15 Temat postu: [Cari 1.8] wymiana linki maski witam
czy ktoś może wymieniał linkę otwierająca maskę, odkręciłem pare plastików ale ta linka gdzieś ginie za wiązkami elektrycznymi. Ma ktos pomysł jak to wymienic?
plecho1 - 08-12-2015, 06:44
Może obie jakoś połączyć i próbować wciągnąć nową tą starą. W takiej sytuacji pancerze warto posmarować wazeliną techniczną dla lepszego poślizgu.
robertdg - 08-12-2015, 07:43
plecho1 napisał/a: | Może obie jakoś połączyć i próbować wciągnąć nową tą starą. | Nie ma takiej opcji, podejrzewam, że nawet StrongMan miałby z tym problem.
Linka prowadzona jest wzdłuż wiązki głownej znajdującej się pod lewym błotnikiem, trzeba zdemontować, atrapki, zamek, akumulator, platykowe nadkole aby to zrobić w miarę komortowo.
plecho1 - 08-12-2015, 07:55
Chodziło mi tylko o przejście z kabiny do komory silnika. Oczywiście tam gdzie linka jest przymocowana to należy rozebrać mocowania.
robertdg - 08-12-2015, 08:17
Linka z pancerzem jest dośc sztywna i precyzyjnie prowadzona, prowadzona jest przez komore silnika, wnęke nadkola lewego i kabine pasazerską - jej wymiana wymaga gimnastyki
marjas007 - 09-12-2015, 10:19
chyba sie poddam z tą wymianą, uszkodziła mi się taka plastikowa tulejka na końcu linki dzieki której linka nie wypadała z mocowania, spróbuje coś dorobić na wzór starej i załozyć , dzieki za informacje
|
|
|