Pajero IV - wyjscie AUX?
johnyby - 08-12-2015, 13:23 Temat postu: wyjscie AUX? Witam wszystkich,
wiecie moze jak zamontowac wyscie aux do podlaczenia tel/ipoda do orginalnego radia?
Pozdrawiam
ruks - 09-12-2015, 12:56
Też chciałbym coś takiego zrobić u siebie w Pajero i w wątku poniżej kolega napisał że potrzebny jest moduł BT
[ Dodano: 09-12-2015, 13:50 ]
Znalazłem jeszcze takie info:
Adapter –przewód AUX ≥
Posiada filtr
przeciwszumowy.
Do podłączenia iPoda,
odtwarzacza MP3, itd.
Do MMCS
MZ360224EX
Do radia/ zmieniarki CD
MZ360136EX
Źródło: http://www.auto-club.com....r-akcesoria.pdf
johnyby - 10-12-2015, 00:41
oki, ale tam wszystko lancer albo outlander
jutro bede w serwisie to zapytam jak oni to widza
ruks - 10-12-2015, 09:33
Z tego co czytałem to chyba nie ma znaczenia czy lancer, outlander czy pajero, zależy jakie jest radyjko i do niego trzeba dopasować tą część. Jakbyś się coś dowiedział to napisz bo też chce mieć możliwość podłączenia telefonu do MMCS żeby nie bawić się z płytami CD
johnyby - 19-12-2015, 23:05
w serwisie jak spytalem, to popatrzeli i powiedzieli jak nie ma wyjscia to nie ma
trzeba samemu rzezbic
ruks - 21-12-2015, 09:13
No to nie pomogli w sumie nic Muszę się też wybrać kiedyś i podpytać o te części o których pisałem bo wg opisów na necie da się coś wykombinować. U siebie w MMCS znalazłem jeszcze wejście na wtyczkę jack'a ale nie wiem do czego ono może służyć, próbowałem wpiąć tam słuchawki ale nie działają, muszę spróbować jeszcze połączyć telefon kablem z podwójną wtyczką jack z tym że dosyć dziwnie jest to gniazdo umiejscowione jak na AUX bo po otwarciu ekranu W linku zdjęcie: Foto
johnyby - 22-01-2016, 20:46
no wiec okazalo sie, ze sprawa mega prosta, a mianowicie zaciaglem sobie maunala mojego modelu radia: DY-6MW7U53. Zalaczyl bym tego manuala tutaj dla innych ale nie wiem jak dolaczyc pliki.
Z tym manualem podjechalem do elektryka/elektronika, a ten magik nawet nie rozbieral radia zeby cos tam lutowac na plycie czy cos, tylko podlaczyl sie pod wyjscie, poniewaz jest tam takowe przygotowane i pociagnal mi kabel i wyprowadzil wejscie kolo zapalniczki. Gra i buczy.
Zastanawia mnie tylko to, ze w serwisie nic na ten temat nie wiedzieli, ze to takie proste i ze akurat moj model radia jest przygotowany na wyjscie AUX
Pozdrawiam
ruks - 24-01-2016, 10:36
Super że się udało Czy w manualu jest jakieś info na temat możliwości dorobienia AUX albo rozpiska pinów we wtyczkach z tyłu radia? Jaki był koszt dorobienia?
Ja dzwoniłem do dwóch serwisów i niestety nie wiedzą nawet czy podane przeze mnie wcześniej części służą do dorobienia AUX Jutro zahaczę o jeszcze jeden serwis i jak nadal się nic nie dowiem to chyba zaryzykuje. Koszt tych adapterów to trochę ponad 200 PLN a coś czuję że jest dokładnie tak jak napisałeś że wystarczy adapter podłączyć do kostki w odpowiednie piny i będzie działać...
johnyby - 24-01-2016, 11:23
Hey,
Z tego co wiem to tylko podpiął sie pod piny w kostce w radiu, ponieważ tam było już przygotowane wyjście na Aux. Ja mam ten manual serwisowy radia i tam są wszystkie schematy radia, wiec koleś tylko luknal na nie i podłączył gniazdo mini jack i śmiga bez żadnych adapterów. Ile za to skasował to nie wiem, ponieważ robił mi moja przyjarana instalacje, a to zrobił jak to powiedział przy okazji 😎
Wyżej napisałem jaki mam nr seryjny radia i jak masz taki sam lub jak przytrzymasz przycisk CD i pojawi Ci sie na wyswietlaczu AUX to masz tak jak ja i kosztuje to grosiki, tylko trzeba wiedzieć w które piny sie podpiąć
ruks - 24-01-2016, 15:50
Ja mam MMCS ale chętnie zerknę na manual, jakbyś mógł wysłać na ruks @ o2 . pl będę wdzięczny. Może w MMCS są takie same kostki
johnyby - 24-01-2016, 16:43
pojszlo
ruks - 25-01-2016, 20:24
Dziękuję, powoli krok po kroku zaczynam dochodzić do tego jak dorobić AUX do MMCS i wygląda na to że też powinno się dać natomiast w instrukcji serwisowej do MMCS niestety rozpiska pinów i połączeń nie jest już tak dobrze opisana jak w Twoim radyjku ale może też się uda
|
|
|