To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Demontaż plastików i boczków bagażnika

dmi - 12-12-2015, 01:23
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Demontaż plastików i boczków bagażnika
Czołem.

Nie znalazłem takiego tematu dlatego piszę, chciałbym sprawdzić stan kielichów z tyłu, na szybko chciałem "odczepić" jeden plastik i już pękł.... :evil: , macie jakieś sposoby aby to zrobić sprawnie i szybko ? Albo jest instrukcja do tego ?

robertdg - 12-12-2015, 07:18

Manual 52.pdf strona 10

Uporczywe do dem,ontazu są kołki w parapetach pod tylnymi szybami, trzeba bardzo subtelnie do nich podchodzić, a z racji tego, że mamy niskie temperatury odradzam demontaż osłon w nieogrzewanym pomieszczeniu, bo poprostu materiał jest sztywny/mało elastyczny i podatny na zlamania/pekniecia, etc

dmi - 12-12-2015, 11:28

O super! dzięki, nie wiedziałem, że akurat to w manualu będzie....chyba odpuszczę to bo znając szczęście moje to jeszcze więcej pourywam... :evil: poczekam do wiosny.
Hugo - 12-12-2015, 18:55

Kielichami tylnymi nie musisz się martwić.
Bartekkita - 15-12-2015, 00:27

robertdg napisał/a:

Uporczywe do dem,ontazu są kołki w parapetach pod tylnymi szybami, trzeba bardzo subtelnie do nich podchodzić

z tego co pamiętam patent na nie polegał na obkręceniu ich. Nie pamiętam tylko w ,która stronę i o ile stopni(wydaje mi się ze o 180, przeciwnie do ruchu wskazówek zegara).

Zgadzam się z Hugo, tam się raczej nic złego nie dzieje. Sprawdź rdze dookoła kołków na śruby zaznaczone na schemacie jako 13.