To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx-97-04] Galant, 2.5, Kombi, Gliwice

Wodecki - 22-12-2015, 15:54
Temat postu: [EAx-97-04] Galant, 2.5, Kombi, Gliwice
Witam, interesuje mnie ten galant:
Cytat:

Link do aukcji: http://allegro.pl/mitsubi...5852180774.html
Mitsubishi Galant wersja Avance

silnik 2.5l

Opłacona akcyza, przegląd techniczny, tłumaczenia.
Auto posiada OC.
Wystawiam fakturę zakupu.

tel. 8888 90 777

Na temat Pana z Gliwic czytałem już na tym forum różne skrajne opinie. Ogólnie auto było brudne, mocno porysowane, z paroma wgnieceniami - ale to są rzeczy, które akurat mi nie wadzą, a tylko korzystnie powinny wpłynąć na cenę.

Byłem go oglądać, prawie nic nie wzbudziło moich podejrzeń , ale zastrzegam, że jestem laikiem. To co wzbudziło mój niepokój to:
a) delikatna korozja na przednim pasie, kielichach i srubach pod maską (mam zdjęcia, mogę dorzucić, nadkola i progi raczej okej).
b) licznik miał wskazania do 260, o ile się nie mylę oryginalnie w Avance jest do 240, ale tu proszę mnie skorygować.
c) zdjęta okleina z elementów w okolicach radia - miała kolor brązowy (facet pokazujący auto pokazał ją, bo po zdjęciu schował ją do schowka), a ta przy drzwiach (drzewopodobna taka, wiecie o co mi chodzi :P ) niebieski. Nie wiem, czy to normalne, czy nie, dlatego pytam.

Hugo - 22-12-2015, 21:36

V6 ma licznik wyskalowany do 260 km/h.
Wodecki - 23-12-2015, 09:59

Ok, a co z tym fantem, że drewnopodobnewstawki na drzwiach mmiały inny kolor niż te nad radiem - norma? No i tej rdzy się boje, czy jest to do lykniecia, i zrobienia na wiosnę? :

Hugo - 23-12-2015, 22:10

Wodecki napisał/a:
drewnopodobnewstawki na drzwiach mmiały inny kolor niż te nad radiem - norma?
Raczej nie, pewnie poprzedni właściciel dokładał drewnopodobne wstawki na drzwiach z Galanta z silnikiem 2,0, bo w V6 takich nie było seryjnie. Te okleiny z 2,0 były jaśniejsze.
Co do korozji na kielichach to niestety nie jest dobrze, jeśli tyle widać od góry to od dołu będzie źle. Pas przedni luzik, zrobisz we własnym zakresie.
Poza tym mocno skorodowane śruby i nakrętki pod maską, auto musi bardzo długo stać...

Wodecki - 25-12-2015, 00:20

Dzięki wielkie za odpowiedź, szukam dalej :) . Temat do zamknięcia.

PS: Szybkie pytanko jeszcze zeby nie zakladac nowego tematu. Automaty sprzed liftu nie mają tiptronica prawda? W sensie skrzynia Invecs II siedzi dopiero w modelach od 2000 w górę?

mati_z - 25-12-2015, 09:11

Pierwszy lift był pod koniec 1998 r. i wtedy wprowadzili tiptronic ;)
Wodecki - 26-12-2015, 01:30

Dzięki wielkie za informację, czyli wszystkie automaty od 1999 posiadają tą skrzynię.