To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne do 2005r. - (nie)mała zamiana

kamioorion98 - 27-12-2015, 13:02
Temat postu: (nie)mała zamiana
Witam wszystkich , na wstępie zaznaczę że jestem nowy , więc prosiłbym o wyrozumiałość :) posiadamy elkę ( samochód ojca) , bardzo polubiał ten samochód , wcześniej mieliśmy dwa miśki z silnikami 2,8 TD , długi i krótki , ss manual i automat , teraz kolej przyszła na ele :D , rozważamy zrobić małą zmianę w eli , min zmiane silnika z 2.5 na 2.8 , i ew zmiana napędów na superselect . Dawcą byłoby pajero , na pewno anglik . przy okazji też przydałaby się konserwacja ramy , wymiana progów itp, . chodzi mi głownie , co by pasowało lub wręcz przeciwnie , nie pasowało ( mocowania wielkość podzespołów itp ) . chodzi nam po głowie coraz częściej przerobienie tylnego zawieszenia z resorów na sprężyny ( cały układ od pajero). czekam na wasze opinie , komentarze , oraz pomoc
zbyszekm2 - 28-12-2015, 08:16

Nic nie pasuje! Ani silnik ani skrzynia ani wały.
Musisz przespawać mocowania silnika (miejsce na poduszki). Musisz przełożyć skrzynie i przespawać belkę pod skrzynie. Wały napędowe też. Instalację do SS. przedni most, chodnicę wody i trochę drobiazgów

kamioorion98 - 29-12-2015, 12:23

Ogółem można powiedzieć że roboty dużo . ale wykonalne. Zobaczymy jak będzie z funduszami na zakup dawcy . :) Dzięki za poradę

8.3 Na forum nie piszemy wulgaryzmów. Wykropkowany wulgaryzm - nadal jest wulgaryzmem.