Outlander I GEN Techniczne - pomocy przy kupnie
jurson.ski - 06-01-2016, 14:08 Temat postu: pomocy przy kupnie witam. zarejestrowalem sie na forum bo potrzebuje pomocy i opinii. mam do kupienia outlandera 2004rok 2.0 136koni lpg 4x4 przebieg 340tys. w dobrej cenie pierwszy wlasciciel serisowany non stop. Lepiej duzy przebieg a prawdziwy niz lipne 200tys na liczniku. mam kilka pytan ktore mnie nurtuja. zauwazylem lekkie drgania przy przypieszaniu co to moze byc?
wariujacy wentylator? z tym odrobilem lekcje i wiem co to wystarczy przelutowac sterownik.
ogolnie glosno w srodku powyzej 100km szum itd to normalne?
z gory dziekuje za opowiedzi;)
miron - 06-01-2016, 15:59
Mam na zbyciu sterownik (nówka) . Naprawiał mi elektronik, ale nie warto.
jurson.ski - 06-01-2016, 16:05
o widzisz to jak kupie wiem do kogo sie odezwac. ogolnie strasznie spodobal mi sie ten samochod moglby byc bardziej dynamiczny bo troche muli nie ukrywam;)
martwi mnie tylko te lekkie wibracje na budzie przy przyspieszaniu dodam ze nie przechodzi ono na uklad kierowniczy
Kafarnauster - 06-01-2016, 21:07
drgania przy hamowaniu - krzywe tarcze, przy określonych prędkościach - niewyważone koła. Możesz opisać jakoś bardziej obrazowo te drgania, czy zawsze jak wciskasz gaz silnik zaczyna wibrować, może jakaś poduszka?
Co do szumu powyżej 100km/h - raczej normalne (zależy do czego porównujesz), silnik pracuje wtedy powyżej 3k obr./min, wyciszenie jest co najwyżej przeciętne i często zakłada się do suv'ów szumiące 'lekko terenowe' opony
jurson.ski - 06-01-2016, 22:25
kiedys mialem takie w touranie wtedy przyczyna byl przegub wewnetrzny. doslownie daje mocniej gaz auto lekko wibruje kiedy utrzymuje stala predkosc przestaje.
tak mysle jak nie przegub to moze podpora walu i ile takowa wystepuje.. jak myslisz?
[ Dodano: 08-01-2016, 06:48 ]
i tak biore ten samochodzik spodobal mi sie;) i wkoncu wymarzone 4x4;) czy na tym forum macie galerie aut? jakos nie odnalazlem
staszq2 - 08-01-2016, 09:14
f=21 jurson.ski napisał/a: | czy na tym forum macie galerie aut? |
jurson.ski, leniu patentowany masz http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=21
jurson.ski - 08-01-2016, 21:02
cos nie dziala ten link ale na szczescie juz sam znalazlem;)
|
|
|