To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Kupno Outka II 2008

sylwia67 - 10-01-2016, 09:00
Temat postu: Kupno Outka II 2008
Chcialabym kupić pierwszego w zyciu Miśka, zalinkuję

http://otomoto.pl/oferta/...html#8e932fc9af

poczytalam dziś Forum glowica, dpf, , warto zapytać o Vin, cepik ?
w tym Miśku popatrzylam na prawe przednie światlo, krzywizny? odblask?
Poproszę o Pomoc bo serce się wyrywa a tu rozum trzeba wrzucić
Sylwia

rezon - 10-01-2016, 10:59

Głowica jak była uszkodzona, to już dawno powinno się ujawnić, dpf - to nie w tym silniku ;) Weź znajomego blacharza i sprawdź pod kątem wypadkowości. Możliwe wydatki: turbina (2kzł), sprzęgło+dwumasa (4kzł), elementy zawieszenia - ale to w miarę zwiększania niemałego już przebiegu.
sylwia67 - 10-01-2016, 11:40

rezon napisał/a:
Głowica jak była uszkodzona, to już dawno powinno się ujawnić, dpf - to nie w tym silniku ;) Weź znajomego blacharza i sprawdź pod kątem wypadkowości. Możliwe wydatki: turbina (2kzł), sprzęgło+dwumasa (4kzł), elementy zawieszenia - ale to w miarę zwiększania niemałego już przebiegu.

rezon- dziękuję za odp:),
Wymieniles to co najważniejsze i charakterystyczne:)
We wtorek jedziemy obejrzeć, zapytamy o to co napisales, ASO tez podpowie?
Ja zwyczajny zjadacz chleba jeste :rolleyes: m

rezon - 10-01-2016, 16:57

ASO Mitsubishi akurat to dla mnie nie jest autorytet - wolę znajomego Józka byle ogarniętego :) Niech sprawdzi obecność CO2 w płynie chłodzącym i będzie miał jasność czy nie jest walnięta głowica. Ja sprzedawałem swojego przy przebiegu 155kkm i niby był w bdb stanie, ale zaczynały się drobne, aczkolwiek upierdliwe usterki - świece żarowe, jakaś poduszka przy wahaczu. Nie były ani zbyt częste, ani zbyt kosztowne (po za ASO), ale ja dużo jeżdżę nie mogę sobie pozwolić na "wybryki" samochodu. Wygrałem też już wtedy sprawę i mogłem sprzedać Outka.