Forum ogólne - Chcesz sprowadzic auto za grosze przez posrednika?
Anonymous - 28-02-2007, 12:19 Temat postu: Chcesz sprowadzic auto za grosze przez posrednika? polecam lekture ku przestrodze:
http://forum.lubin.pl/vie...der=asc&start=0
Bartek - 28-02-2007, 14:21
Orrany........ ale mamy bogate społeczeństwo..... Nie mam ochoty wdawać się w szczegóły kto jest poszkodowanym, kto oszustem, ale dawanie 20% zaliczki na coś co jest tylko na zdjęciach jest chore.....
Ja miałem duże opory przed daniem 500 zł zaliczki PO wstępnym obejrzeniu Gala, przed dokładnym oglądaniem w ASO (wybranym przeze mnie 400 km od Zielonej Góry gdzie wstępnie oglądałem samochód)
Anonymous - 28-02-2007, 17:49
Bartek napisał/a: | ale mamy bogate społeczeństwo | , naiwnych nie sieja , sami się znajdują
arekp - 28-02-2007, 18:08
Przykladem naiwnosci moze byc moj kolega, ktory na co dzien uwaza sie za wielkiego cwaniaka ... bo 'co to nie on'.
Tak sie zlozylo, ze kupowal samochod. Wyszukal sobie na jednym z serwisow internetowych auto, skonsultowal sie ze sprzedajacym, wplacil zaliczke 500 zl na auto, ktore mialo byc dopiero przywiezione do kraju ... i tyle widzial kase.
Mimo straty pieniedzy przez kogos z mojego bliskiego otoczenia uwazam, ze "naiwnych nie sieja". Trzeba byc frajerem zeby komus calkowicie obcemu wplacic kase liczac na to, ze skoro zrobil to na konto bankowe to nie zostanie oszukany.
Sprawa zgloszona na Policje ale jestem pewien, ze moze zapomniec o kasie.
JCH - 28-02-2007, 21:19 Temat postu: Auto przez pośrednika Jak to czytałem to miałem wrażenie, że to jakaś powieść "science fiction", a to dzieje się naprawdę
Nie wiem czy przypominać bo może dostanę bana ale w niejakim Lublinie (Lubin, Lublin .... jak to brzmi podobnie) było tak, że klienci w saloonie wpłacili zaliczki, później dopłacili całość kasy i ..... ktoś im pokazał ... figę z makiem
Na szczęście skończyło się pozytywnie ale parę nocy ci ludzie pewnie nie przespali. Włosów siwych chyba też im przybyło.
Anonymous - 28-02-2007, 22:05
No niestety dużo jest ludzi, którym marzenie o własnych 4 kółkach przysłania rzeczywistość, Trafia się niebywała okazja kupna wymarzonego samochodu po cenie niższej o 10tys od rynkowej to przestają myśleć rozsądnie. A działania opisane na forum Lubina są niestety częste. Firma na słupa (Kazio Traczyk "Lawstorant" ) najczęściej bezdomnego, któremu wsio rybka ogloszenia w serwisach, pare lewych numerów telefonów pre-paid i jadą z interesem. W tej sytuacji, był i tak gruby przekręt, bo ludzi podpisywali jakieś umowy, ale najczęściej ludzie wpłacają na konto nie widząc nawet "handlarza".
Mądry Polak po szkodzie, ale spotkałem się gdzieś z opiniami, że ludzie niejednokrotnie zaufali takim osobom.
Mam nadzieje, że nagłaśnianie przez media takich procederów uchroni kogoś przed naiwnością. Pozdrawiam
Anonymous - 28-02-2007, 23:48
Z drugiej strony można ich zrozumieć (zostawiających zaliczki) - po obejrzeniu kupy złomów są łatwymi ofiarami dla kogoś kto obiecuje super auto za rozsądną kwotę...
Jackie - 01-03-2007, 16:56
No faktycznie głupki z tych ludków Działając na niwie motoryzacji wiem doskonale, że okazji NIE MA i, że jesli cena jest super to samochód już nie bardzo Każdemu klientowi powtarzam do znudzenia - SUPER AUTA ZA SUPER (NISKĄ) CENĘ TO MŻONKA. Okazje mogą trafić się handlarzowi, który rynek zna i ma kasę w kieszeni (żeby się ktoś nie rozmyślił) ale podejrzewnie handlarza o "oddanie" okazji uważam za wysoce nieuzasadnione. Podobnie jest z samochodami z US, ceny - extra, warunki zakupu - jeszcze lepsze ino jest małe ale....Otóż w ostatnich dwóch miesiącach (czyli od poczatku roku) trafiło do naszego kraju ponad 5 000 samochodów z .....Nowego Orleanu. Ogłoszenie mówi - bezwypadkowy. I święta prawda, wypadku nie było, a że samochód przestał tydzień pod wodą to przecież nikt nie pytał, prawda? a potem zonk.
pozdrawiam
roch_27 - 02-03-2007, 09:25
A oto kolejny przypadek KLIK
pozdro
Cezar - 02-03-2007, 12:48
Jakos nie zal mi takich naiwnych ludzi, co po rozmowie telefonicznej wplacaja zaliczke
Anonymous - 04-03-2007, 09:39
Jackie napisał/a: | SUPER AUTA ZA SUPER (NISKĄ) CENĘ TO MŻONKA. |
ja tak kupilem 2 auta
Jackie - 05-03-2007, 17:07
ravo napisał/a: | ja tak kupilem 2 auta |
Sytuacja traktowana przeze mnie w kategoriach cudu (lub mająca miejsce przynajmniej 3 lata temu) o ile samochody faktycznie są super. Niemniej jednak, jeżeli się udało, gratuluję. Nie jest to niestety standardowa sytuacja.
Pozdrawiam
igi - 06-03-2007, 12:33
Jackie napisał/a: | SUPER AUTA ZA SUPER (NISKĄ) CENĘ TO MŻONKA |
Jackie co ty pleciesz
Ja kupiłem SS za super cene
No ale dobra tylko dzięki Tobie
stanik - 06-03-2007, 12:52
ale pewnie nie byla to okazja typu 2/3 czy 3/4 ceny identycznego modelu u sprzedawcy obok a o takich przypadkach tutaj mowa.
Pozdrawiam
|
|
|