To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne do 2005r. - światła zewnętrzne

Nemrod - 14-01-2016, 20:18
Temat postu: światła zewnętrzne
Witajcie, nie wiem czy tak mają wszystkie, czy jest tak, bo to wersja skandynawska, albo to jakaś przeróbka:
po przekręceniu kluczyka na drugi skok, do pozycji kontrolek, zapalają się automatycznie światła zewnętrzne - jak w pozycji mijania, mimo, że włącznik świateł jest na "0".
Chcę rozłączyć ten automat, tak żeby móc mieć uruchomiony silnik bez palących się świateł, ewentualnie zamontuję światła do jazy dziennej i wtedy te mogłyby się zapalać automatycznie, w miejsce tych palących się mijania.
Gdzie i który przekaźnik za to odpowiada?

Pozdrawiam
Daniel

[ Dodano: 15-01-2016, 17:06 ]
Na dwadzieścia osób mógł choć ktoś napisać :
-"u mnie też się tak zapalają" lub
-"u mnie tak nie jest, ja mam auto z ... (kraj)

Heilsberg - 15-01-2016, 22:38

Pytanie brzmiało "Gdzie i który przekaźnik za to odpowiada?" Dziwisz się, że ludzie, którzy nie znają odpowiedzi nie odpowiedzieli? Nie pytałeś "Czy u Was też tak jest?" Chyba źle pytanie zadałeś.
Georg - 16-01-2016, 08:31

Nemrod napisał/a:
Gdzie i który przekaźnik za to odpowiada?

Raczej nie jest to przekaźnik dostawiony. Prawdopodobnie w przekaźniku oryginalnym został tylko zmieniony sposób wysterowania. Zrobiono to albo w fabryce (wersja skandynawska), albo u dilera, albo też po zakupie auta.
Zlokalizowanie oryginalnego przekaźnika i zmiana wysterowania na przełącznikowe nie powinno nastręczać trudności. :wink:

lappiotr - 13-09-2016, 12:27

Mam tak samo w wersji skandynawskiej