Pajero III - Przewody Hamulcowe
szysza85 - 15-01-2016, 09:31 Temat postu: Przewody Hamulcowe Witam - od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem Pajero III z 2003r,
Dzis rano jak wyjechalem z garazu zapalila sie kontrolka z recznego, odrazu zorientowalem sie ze pewnie malo plynu jest, jak sie okazalo mam przeciek przy tylnym lewym kole przewodu sztywnego, pewnie skorodowal i pekl, moje pytanie : czy do wymiany tego przewodu trzeba sciagac zbiornik (wymienialem tydzien temu i nie widzi mi sie go znowu sciagac tym bardziej ze jest pelny) i jaka jest dlugosc tego przewodu, bo jezeli dobrze widzialem to idzie od tylnego kola az do przodu auta w okolicach skrzyni biegow po prawej stronie. Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam
zbyszekm2 - 15-01-2016, 10:58
Uda się bez ściągania zbiornika.
szysza85 - 15-01-2016, 13:38
udalo sie bez wymiany calego przewodu, odciety zostal kawalek przewodu skorodowanego nie zakonserwowanego (reszta przewodu jest zdrowa dzieki konserwacji calego podwozia) zakuty na nowo i kawalek nowego przewodu. dziekuje zbyszku za info, bedzie dla potomnych i za szybka dostawe zbiornika (zamowiony o godz. 13 w czwartek, a w piatek o 9 rano u mnie na Slasku )
dareqq - 16-01-2016, 11:36
Pewiem szczerze, że nie zdecydował bym się na wymianę tylko kawałka węża. Powinien być on z jednego kawałka miedzi. Nie musisz ściągać baku bo przecież nie każe ci nikt wywalać starego przewodu. Połóż nowy tak by nie kolidował z niczym i był zabezpieczony przed uszkodzeniem.
kolina - 24-04-2016, 14:59
A w czym niby różnica w wymianie całego a tylko części?(pod warunkiem ze reszta jest ok).
orginalny jest stalowy dobrze zakute połączenie nie mniej sprawne jak orginał.
szysza85 - 29-04-2016, 18:14
do dzis smigam i wszystko jest ok
|
|
|