Pajero Sport - [3.0 V6] Wymiana radia
Sir Stanczyk - 02-02-2016, 11:40 Temat postu: [3.0 V6] Wymiana radia No to kolejne pytanie za 100punktów Wiem wiem to znowu ja z jakimś pytaniem, ale... po co jest forum?
Otóż zawsze jak kupowałem auto to nigdy radia nie wymieniałem.
To fabryczne w obecnym aucie hmm nie zachwyca mnie.
Chciałbym je wymienić to na co powinienem patrzeć?
Wiem, że okablowanie będę musiał pozmieniać, może jakieś kostki itp itd
No i oczywiście rozmiar.
Ale czy poza tym na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę?
plecho1 - 02-02-2016, 13:10
Jeśli masz radio w rozmiarze 1 dim to znaczy standardowe, to w takim rozmiarze szukaj. Pewnie też będziesz potrzebował takiej przejściówki http://allegro.pl/kostka-...5369534662.html Tylko ten czarny kabel z oczkiem będziesz musiał połączyć z masą auta czyli albo z przewodem wpiętym w obudowę oryginalnego radia albo gdzieś z karoserią.
Sir Stanczyk - 02-02-2016, 13:37
A używał ktoś kiedyś tych transmiterów FM? Jest to pożyteczne czy raczej badziew?
plecho1 - chyba miało być 1din Się naszukałem (i brak wyświetleń ) tych 1dim
plecho1 - 02-02-2016, 19:56
Przepraszam, pomyliłem się z tym din A co do transmiterów, to jeśli nie będzie to najtańszy badziew, to powinien w miarę sprawnie działać. Szwagier kiedyś czegoś takiego używał i nawet sobie chwalił.
kubaeso - 02-02-2016, 21:58
ja sie podepne z pytaniem czy macie pod kierownica wzmacniacz taka czarna prostokatna skrzyneczka?ja mam 99 rok I takie cos posiadam I wyglada na fabryczne bo jest podlaczone do radia fabryczna instalacja
Sir Stanczyk - 03-02-2016, 07:12
plecho1 i ta jedna opinia mi wystarczy by spróbować tych transmiterów. Wczoraj trochę poczytałem i mam już jakiś kandydatów.
kubaeso popatrzę u siebie i dam Ci znać jak to w 2001 wygląda, ale nie rzuciło mi się to w oczy póki co.
Transmiter super działa Polecam dla tych którzy chcą wydać 40zł a nie 400zł na dobre granie (dla melomanów polecam dobre radio+głośniki )
kubaeso - jakąś skrzynkę mam, ale nie zaglądałem do niej, sorry :/
|
|
|