Pajero II - [2.5 TD] Czujnik Temperatury
Mystyczny - 03-02-2016, 17:40 Temat postu: [2.5 TD] Czujnik Temperatury Witam wszystkich i pozdrawiam. Chciałbym się dowiedzieć czy w silniku 2.5 znajduje się bezpiecznik odpowiedzialny za czujnik temperatury płynu ? jeżeli tak to który to ?
plecho1 - 03-02-2016, 18:36
Nie ma takiego bezpiecznika który odpowiada tylko za obwód czujnika temperatury, bezpiecznik zabezpiecza kilka obwodów.
A co takiego się dzieje że o to pytasz?
Mystyczny - 03-02-2016, 20:22
plecho1 napisał/a: | Nie ma takiego bezpiecznika który odpowiada tylko za obwód czujnika temperatury, bezpiecznik zabezpiecza kilka obwodów.
A co takiego się dzieje że o to pytasz? |
Dzięki za odpowiedź. Kilka obwodów a mianowicie których ? Pytam ponieważ moja "Misia" nie wskazuję temperatury oraz stanu paliwa na pulpicie.
sarnovsky - 05-02-2016, 08:13
U mnie temperatury, czy to wina czujnika ??
Georg - 05-02-2016, 09:55
Mystyczny napisał/a: | (...) moja "Misia" nie wskazuję temperatury oraz stanu paliwa na pulpicie. |
Sprawdź stabilizator napięcia w płycie zegarów, zasilający wskaźniki analogowe.
Mystyczny - 05-02-2016, 16:13
Georg napisał/a: | Mystyczny napisał/a: | (...) moja "Misia" nie wskazuję temperatury oraz stanu paliwa na pulpicie. |
Sprawdź stabilizator napięcia w płycie zegarów, zasilający wskaźniki analogowe. |
Witaj mógłbyś dać jakąś podpowiedź co do tego stabilizatora napięcia ? dzisiaj wykręciłem czujnik sprawdziłem wtyczkę czy jest w niej jakiekolwiek napięcie 12v i nic czy to normalne ?
Zapomniałem dodać że nie mam również obrotów silnika czy w takim razie cały licznik może być walnięty ?
Georg - 06-02-2016, 13:43
Mystyczny napisał/a: | Zapomniałem dodać że nie mam również obrotów silnika czy w takim razie cały licznik może być walnięty ? |
...bez przesady - analogi, to jeszcze nie cały licznik.
Mystyczny - 06-02-2016, 14:10
Zdemontowałem dzisiaj cały licznik (Foto) czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy coś z nim jest nie tak lub gdzie szukać wspomnianego stabilizatora napięcia ?
|
|
|