To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Komputer pokładowy - aktualne spalanie

Lilej - 08-02-2016, 23:23
Temat postu: Komputer pokładowy - aktualne spalanie
Witam serdecznie. Mam pewien problem. Mianowicie na panelu wyświetla mi ŚREDNIE spalanie, które się jakoś specjalnie nie aktualizuje. Od miesiąca jest 8l, niezmiennie czy jade w trasę czy jeżdżę po mieście. I teraz pytanie. W innych modelach do zmiany wartości służy przycisk umieszczony na końcu "tyczki" obsługującej wycieraczki. Problemem jest to, że gdy wciskam owy przycisk podawane wartości nie zmieniają się. Interesuje mnie bardzo, aby pokazywał mi aktualne spalanie. Czy jest jakiś prosty sposób na wymianę, naprawę tego, czy też w mojej carismie nie to do tego służy? Gorąco pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Piwor - 09-02-2016, 06:57

Tam są 4 pozycje. Przebieg A i B, spalanie chwilowe i spalanie średnie. Skasuj średnie spalanie.
Bizi78 - 09-02-2016, 07:24

Spalanie spróbuj skasować przyciskiem od kasowania przebiegu dziennego.
Lilej - 09-02-2016, 21:53

Już gra. Czy to normalne, ze podczas intensywniejszego ruszania z jedynki pokazuje spalanie 44l?
Hugo - 09-02-2016, 22:34

Lilej napisał/a:
Czy to normalne, ze podczas intensywniejszego ruszania z jedynki pokazuje spalanie 44l?
Tak.
Lilej - 10-02-2016, 00:07

Dziękuję bardzo za precyzyjne jak i błyskawiczne odpowiedzi. Temat do zamknięcia, można zachować dla przyszłych pokoleń :)
Piwor - 10-02-2016, 08:28

Dodam tylko, że 99 też pokaże. ;)