To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Rozstanie z Outkiem.

michu300 - 09-02-2016, 11:48
Temat postu: Rozstanie z Outkiem.
Szanowni koledzy, po prawie sześciu latach rozstałem się z moim Outlanderem. Już w listopadzie, ale się jakoś nie mogłem zebrać. Przejechałem 140kkm, nigdy mnie nie zawiódł.
Przez ten czas naprawiałem jedynie linkę od ręcznego (wymiana) i linkę od klapki wlewu paliwa (również wymiana) i amortyzatory z przodu. Reszta to eksploatacyjne - hamulce, rozrząd itd.

Wszystkim życzę równie bezproblemowej jazdy swoimi 3 diamentami!

Z forum nie wypadam, bo Outek został w rodzinie... ;-)

krecisie - 09-02-2016, 12:04

Ja również nie narzekam ale sprzedawać jeszcze nie zamierzam. Zapomniałeś dodać na jaki model został zmieniony ?
michu300 - 09-02-2016, 13:56

Kupiłem Fiata Freemonta - też dwulitrowy diesel. Niestety, nowy Outlander nie powalił mnie jakością wnętrza, no i cena trochę przesadzona za porównywalną wersję z automatem....
Chociaż trzeba przyznać, że jest dobrze wyciszony w środku i całkiem żwawo z automatem sobie poczyna.

paweldm - 10-02-2016, 14:09

We fiacie na pewno masz lepszego diesla.
Cena lepsza, bo niższa akcyza.

michu300 - 12-02-2016, 13:46

Rzeczywiście silnik fajnie pracuje, cały samochód jest znacznie lepiej wyciszony. Trudno porownać jeden do jednego bo tutaj mam automat, a Outku był manual. Natomiast bagażnik mimo wszystko jakby mniejszy, tzn fotele z tyłu znacznie lepsze, nawet niż w nowym Outlanderze, ale sam kufer po złożeniu foteli jakby mniej pakowny.
Fiat ma tylko jeden poważny minus - światła na zwykłych halogenach... Przyzwyczajony wcześniej przez Primerę i potem Outlandera do biksenonów nie mogę się odnaleźć. No ale coś za coś...

paweldm - 12-02-2016, 15:53

Co do świateł, to wymień żarówki fabryczne na coś lepszego takie plus coś tam. Przy automacie, na plus brak dwumasy.