MitsuManiaki.com - NOWE LOGO MITSUMANIAKÓW
Firebee - 10-02-2016, 08:41 Temat postu: NOWE LOGO MITSUMANIAKÓW Wiem, że opinię są różne, ale niestety na jakieś rozsądne logo z diamentami szans nie było...
Teraz jesteśmy totalnie niezależni w produkcji gadżetów, logo zlotowego czy czegokolwiek innego...
Przedstawiamy Wam nowe logo Oficjalnego Klubu Mitsubishi - Mitsumaniaki.
Zmiana podyktowana była przede wszystkim odświeżeniem naszego logo (stare miało już w końcu 11 lat).
Rezygnacja z diamentów w naszym logo powstała w wyniku dostosowania się do bardzo restrykcyjnych wymogów MMC dotyczących wyglądu i parametrów diamentów i umieszczonych pod nimi napisów. Próbowaliśmy, jak sami widzieliście wkleić jakoś nasz napis pod logo diamentów MItsubishi Motors, ale wychodziło to delikatnie mówiąc "średnio".
W związku z tym przedstawiamy Wam nowe oryginalne logo MitsuManiaków stworzone przez Kordiana Michalskiego.
Logo zawiera naszą nazwę oraz "koło słońca", czyli Japoński symbol wschodzącego słońca, który też można znaleźć na fladze Japonii.
Mam nadzieję, że zaakceptujecie nasze logo.
Pozdrawiamy
Bizi78 - 10-02-2016, 09:53
Ogólnie ok ale czy czcionka nie mogła pozostać stara
Firebee - 10-02-2016, 10:48
może sam autor się wypowie, ale zacytuję:
"nie wytrzymuje próby czasu (z racji na dwuelementowość) i jest za mało charakterystyczna - po prostu jako darmowa czcionka jest wykorzystywana zbyt szeroko w branży motoryzacyjnej. ta nowa, może i brzydsza, ale na pewno nawiązuje do starej i przy tym jest zupełnie nasza - wymyślona przeze mnie od początku do końca"
JCH - 10-02-2016, 10:59
Firebee napisał/a: | ta nowa, może i brzydsza, ale na pewno nawiązuje do starej i przy tym jest zupełnie nasza - wymyślona przeze mnie od początku do końca | Czyli autor ma do tego podejście emocjonalne - nie jest i nie będzie obiektywny
Czy autor mógłby zaprezentować nowe logo (słońce) w połączeniu ze starą czcionką Wtedy porównamy i wybierzemy
Chyba, że chodzi o:
Cytat: | jako darmowa czcionka jest wykorzystywana zbyt szeroko w branży motoryzacyjnej | I nie chcesz, nie chcecie by ktoś w łatwy sposób podrabiał logo i sam napis.
tyku - 10-02-2016, 11:16
Logo i czcionka naprawdę super, ale całość nie w prostokącie tylko rombie (diamencie).
koszmarek - 10-02-2016, 11:39
mnie też bardziej leży stara czcionka... szkoda starego logo.
Golotheman - 10-02-2016, 11:41
Bardzo ładne logo. Aczkolwiek ja zostawiłbym oba loga w obiegu, ponieważ czasem trzy diamenty wyglądają tak rewelacyjnie, że aż żal zmieniać. A flaga może trafić na... flagi np. do samochodów na spota ? Aczkolwiek uważam, że logo jest bardzo schludne, czcionka wypas i jest kilka wplecionych kilka symboli co czyni go dosyć mądrym
Bizi78 - 10-02-2016, 11:44
i się zaczęło wybrzydzanie .
Firebee - 10-02-2016, 12:29
powtórzę po raz kolejny rzecz podstawową. do reszty się czepiajcie
Nie będzie diamentów w logo MitsuManiaków, gdyż nie spełnia ono wytycznych wydanych przez Mitsubishi Motors!
A że wytyczne są ich tak wymagające, to grzecznie mówiąc postanowiłem zmienić totalnie logo...
Jedyne realne logo z diamentami mogłoby wyglądać tak:
i pod spodem najlepiej dokładnie tą samą czcionką napis MitsuManiaki w odpowiedniej odległości
takie logo nie bardzo do mnie by przemawiało. a do tego, przy każdej sprzedaży koszulek czy gadżetów nadal byłyby pewnie problemy z użyciem logo mitsubishi motors...
[edit] na ewentualne pytanie: dlaczego inne kluby, nawet oficjalne z innych krajów mają logo z diamentami i takie jakie tylko sobie wymyślą, pozwólcie, że nie odpowiem.
tyku - 10-02-2016, 13:04
Firebee napisał/a: | Nie będzie diamentów w logo MitsuManiaków, gdyż nie spełnia ono wytycznych wydanych przez Mitsubishi Motors! |
Diamentów nie musi być, ale rombu chyba nie zastrzegli sobie.
JCH - 10-02-2016, 14:58
Firebee napisał/a: | Nie będzie diamentów w logo MitsuManiaków | Ok, ten fakt, ja przynajmniej, przyjmuję do wiadomości
Natomiast pytaliśmy..... (Bizi, Ty tez wybrzydzałeś ) o czcionkę użytą w napisie
Firebee - 10-02-2016, 16:17
JCH napisał/a: | Firebee napisał/a: | Nie będzie diamentów w logo MitsuManiaków | Ok, ten fakt, ja przynajmniej, przyjmuję do wiadomości
Natomiast pytaliśmy..... (Bizi, Ty tez wybrzydzałeś ) o czcionkę użytą w napisie |
Kordian się niech wypowie Faktem jest, że chcemy mieć unikalną czcionkę, by już nigdy nikt nie zarzucał nam jakichkolwiek naruszeń i byśmy mogli spokojnie produkować gadżety czy cokolwiek chcemy. Znak graficzny jak trochę ogarnę się z kasą zarejestruję w UPRP
pamar - 10-02-2016, 16:27
Moim zdaniem ta czcionka wygląda lepiej niż ory Magneto. Kordian pewno chciał zrobić coś wyjątkowego, niepowtarzalnego ale bez drastycznych zmian i wyszło mu to znakomicie. Czcionka Magneto jest już wszędzie i stała się tak popularna, że aż nudna.
Logo jednym słowem - gitara!
Tak czy siak, nie podoba mi się stosunek MMC do nas i to jest główny problem, trzeba coś z tym zrobić.
Firebee - 10-02-2016, 16:33
pamar napisał/a: |
Tak czy siak, nie podoba mi się stosunek MMC do nas i to jest główny problem, trzeba coś z tym zrobić. |
zrobiliśmy... myślę, że tyle powinno wystarczyć... Odcinamy się od diamentów tworząc swój oryginalny znak graficzny.
Żeby nie było...
MMC mimo wszystko wspiera coraz bardziej nasze projekty i mmdzieciom... więc może ta zmiana wyjdzie dla obu stron na plus
kordiank2 - 10-02-2016, 16:43
pamar dobrze prawi.
|
|
|