Chcę kupić Lancera! - Lancer po uszkodzeniu błotnika i reflektora- przejmować się?
einstein - 16-02-2016, 22:06 Temat postu: Lancer po uszkodzeniu błotnika i reflektora- przejmować się? Cześć, znalazłem ciekawą ofertę ale po sprawdzeniu okazało się że auto miało mały wypadek. Wszystko zostało naprawione w ramach ASO, ale pytanie czy przejmować tego rodzaju przeszkodą? Zdjęcie ponizej:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/24025519/GD397EG%20%2817%29%20%282%29.JPG
Coś tam się wydarzyło, nie ma już śladu, jakie są wasze doświadczenia z takimi sytuacjami? Jak Lancer znosi tego typu zdarzenia? Głównie myślę o zawieszeniu i kole, mniej o blachach, o lakierze słyszałem jako jednej z nielicznych wad (choć tu metalic).
robertdg - 17-02-2016, 07:42
Jeżeli to faktycznie było tylko takie otarcie po lakierze to nie ma się czym przejmować, to czy uczestniczyło w tym koło najlepiej poddać pomiarowi geometrię - takie badanie kosztuje niewiele w porównaniu do kosztów remontu zawieszenia
Klark - 17-02-2016, 09:15
einstein miałem podobną szkodę - kierowca TIRa stwierdził, że nie będzie skręcał w lewo tylko pojedzie prosto i niestety odbił w moje autko (podobne uszkodzenie co widoczne na załączonym przez Ciebie zdjęciu). Auto naprawiane z OC sprawy w ASO. Pomalowali nadkole, wymienili zderzak i lampę. Zawieszenie nie ucierpiało (tu ze zdjęcia wynika, że to była zwykła obcierka). W tej sytuacji najlepiej poprosić o skan faktury (wszystko będzie wyszczególnione co zrobili i wymienili) i zawsze możesz zabrać auto na sprawdzenie w zaprzyjaźnionym warsztacie (ewentualnie sprawdzenie całej geometrii - samo sprawdzenie z 40 zł powinno kosztować). Pozostaje jeszcze jedno bardzo ważne pytanie, czy sprzedający Ci udostępnił tą informację (jakieś info w ogłoszeniu) czy sam do tego doszedłeś. Jeżeli sam dokopałeś się do takiej informacji to musisz zwrócić szczególną uwagę czy sprzedający nie ma czegoś jeszcze do ukrycia.
einstein - 17-02-2016, 21:13
Dzięki za porady i sugestie. Sprzedawca nie ukrywał sytuacji więc jestem raczej dobrej myśli co do samej naprawy, zwłaszcza przy potwierdzeniu kogoś kto miał na oko podobną sytuację.
grzesiopol - 18-02-2016, 15:16
Mój gdy kupowałem też był uszkodzony, tylko że z przodu, dobra naprawa i nie ma się co martwić.
|
|
|