Space Star Techniczne - [MSS DID] Brudny płyn chłodniczy
joachim - 19-02-2016, 10:52 Temat postu: [MSS DID] Brudny płyn chłodniczy Witam potrzebuje porady w sprawie płynu chłodniczego zawsze po wymianie na nowy....po kilku dniach zmienia swoja barwę.....wlewam zielony później się robi ciemny.... nie ubywa oleju....płyn był spuszczony za każdym razem za pomocą korka.....jakieś pomysły?? Może rdza gdzieś bierze w chłodnicy....dziękuje za jakąś podpowiedz...pozdrawiam...mam zdjęcie z dzisiejszej wymiany link do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/zdj...a5NU58hdmNQG1i~ ... tak jest znów po kilku miesiącach...zbiorniczek był czyszczony...olej???
robertdg - 19-02-2016, 17:03
Jezeli takie złogi będa w chłodnicy to zapomnij o możliwości pełnego wypłukania układu, musiałbyś dośc długo płukac cały obieg zastepując chłodnice, następnie zamontować nowa chłodnice, licząc na to, że złogi te powstały w skutek usterki która zostałą usunięta wczesniej
Janq - 19-02-2016, 19:01
Są płukanki do układów chłodniczych - na przykład Liqui Moly. Wypłucz układ i zobacz co będzie.
Złogi powstają w skutek niewymieniania płynu co określony interwał wymiany.
cakp - 20-02-2016, 22:45
Wg mnie spuściłeś tylko płyn z chłodnicy a nie z bloku silnika. Nie wystarczy tylko korek w chłodnicy odkręcić by spuścić cały płyn z całego układu. Ja ostatnio pojechałem na wymianę płynu chłodniczego i mi wmawiali ze wchodzi tylko 1,5L gdyż tyle spuścili.
joachim - 21-02-2016, 16:01 Temat postu: Brudny... dziękuje wszystkim za podpowiedzi....wyleciało ok 5 l...myślalełem ze korek jest w najniżej położonym punkcie i prawie wszystko zlatuje tym korkiem....
|
|
|