[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Klima - problem
Anonymous - 01-03-2007, 23:11 Temat postu: [CJ1A 1.3] Klima - problem witam serdecznie.
Otóż od 2 m-cy jestem szczęśliwym posiadaczem Colta CJ0 1.3 12V '96.I mam mały problem z klimą. Otóż jak to jest z wentylatorami: kiedy który się powinien załączać?W momencie włączenia klimy załącza mi się wentylator chłodnicy wody(ten większy bodajże - z prawej strony stojąc na wprost auta).Oprócz tego nie leci zimne powietrze jak to z klimatyzacji - najprawdopodobniej skończył się czynnik chłodzący. Dodam, iż po załączeniu klimy obroty lekko wzrastają.
Pozdrawiam
Anonymous - 02-03-2007, 14:04
Nie wiem co prawda jak jest w Coltach ale u mnie w SS to jak załącza sie sprężarka to wtedy załaczajasie oba wiatraki (ten duzy "od wody" oraz ten mały od klimy). Jezeli brakuje Ci płynu chłodniczego to efektem moze być to, iż klima chłodzi coraz gorzej. Jezeli poziom czynnika chłodniczego spadnie ponizej pewnej granicy, sprężarka nie bedzie sie załączać w celu ochrony przed zatarciem. Mozesz podotykać aluminiowych rurek od sprężarki. Jedna z nich powinna być ciepła a druga zimna. Polecam jednak sprawdzenie czynnika.
|
|
|