To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Problem z Ecli

SkiT - 22-02-2016, 15:32
Temat postu: Problem z Ecli
Witam!!

A więc mam problem z moim Eclipse'm 7 bolt ... Po kolei , zaczęło się od uszczelki pod głowicą , więc tam została wymieniona uszczelka pod głowicą i dorwałem po kompletnym remoncie głowicę od 6 bolta , czytałem i pytałem na forach czy podejdzie każdy pisał że tak więc wrzuciłęm , wszystko po składałem od razu , wleciał nowy krokowiec , przepustnica z tps-em itd. odpalił bez żadnego problemu ale po wyjechaniu z garażu czułem że coś jest nie tak a mianowicie silnik po szarpuje delikatnie jadąc stała prędkoscią i trzymając np 2300RPM . ( muła ma tak do 2700RPM ) i potem już się ecli zaczyna odpychać , ktoś mi mówił że to może pompa paliwa padać , ktoś że reduktor na listwie ... teraz moje pytanie kieruje na forum może ktoś miał taki objaw i mnie na kieruje ...

Pozdrawiam !

Krzyzak - 28-09-2016, 20:51

Ustawiłem temu koledze rozrząd, bo był przestawiony - to tak dla potomnych, gdyby ktoś pytał.
Dostał - do zwrotu - nową śrubę od poduszki przy rozrządzie, oryginał, z nakrętką, bo jego była ostro drutowana (jak sporo rzeczy w tym Ecli co łatwo poznać po łbach śrub - nie od tego auta a na pewno nie od Mitsu bo np. 11 czy 13 mm...). Miał mi oddać taką samą i do tej pory cisza. Nie odpisuje na SMSy... uważajcie na tego człowieka, gdyby od kogoś coś chciał bo może oszukać tak jak mnie.