Outlander II GEN Techniczne - Lusterko wsteczne - Elektrochromatyczne czy zwykłe ?
mentosik - 24-02-2016, 17:38 Temat postu: Lusterko wsteczne - Elektrochromatyczne czy zwykłe ? Witam
Moje autko (2008r) podobno ma lusterko wsteczne Elektrochromatyczne. Nie sprawdzałem tego na drodze bo nie miałem jak a i jeśli nie zauważę różnicy to nie będzie znaczyło, że takowego nie mam tylko po prostu mogę jej nie zauważyć. A czekać na kogoś z długimi włączonymi nie chcę:)
Panowie, czy lusterko Elektrochromatyczne ma jakiś guzik, jakąś lampkę czy cokolwiek? Ja nawet w swoim aucie nie wiedzę żadnego kabelka który wychodzi z niego. Owszem, coś na szybie obok niego jest ale o chyba czujnik deszczu czy coś innego (też nie widzę kabelka).
Jeśli ma ktoś takie lusterko może wrzucić zdjęcie ?
markowoj - 24-02-2016, 21:50
Cześć . Fabrycznie to raczej nic takiego nie było. A na jakiej podstawie takie przypuszczenia?
bonito - 24-02-2016, 22:39
Kolego,
z tym lusterkiem to chyba nieporozumienie - Outlandery z tego roku nie miały z tego co wiem takiego lusterka. Mam ten wynalazek w innym samochodzie - ma zasilanie + diodę informującą że działa.
bonito
Komandor - 25-02-2016, 17:59
O ile pamiętam O2 nie było dostępne z lusterkiem fotochrom przynajmniej na rynku europejskim. Ja dokładałem takie coś we własnym zakresie - działa i cieszy oko już 6 lat... Jest wątek na forum jak kupić i zamontować lusterko
mentosik - 26-02-2016, 13:16
A jeśli w lusterku mam ten klips do odchylania lusterka ? Ten klips co jak oślepia to się lusterko odchyla. Czy to definiuje jednoznacznie, że mam zwykłe lusterko ?
Chciałbym niebawem wymienić lusterko i jak by było jakieś bajeranckie to by żal było
rezon - 26-02-2016, 19:30
mentosik napisał/a: | Czy to definiuje jednoznacznie, że mam zwykłe lusterko ? | masz przecież bajeranckie - z diamentami A poważniej to masz zwykłe. Elektrochromatyczne ma zazwyczaj włącznik i diodę sygnalizującą pracę układu.
mentosik - 28-02-2016, 17:28
Dzięki za info
|
|
|