Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] zbiornik płynu chłodniczego + zużycie oleju
OldPike - 27-02-2016, 18:20 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] zbiornik płynu chłodniczego + zużycie oleju Cześć, mam do Was dwa pytania.
Chciałem dziś sprawdzić poziom płynu chłodniczego, przy sprawdzaniu zdziwiłem się, że do zbiorniczka doprowadzona jest jedna rurka od chłodnicy, a druga jest pusta, nie podłączona do niczego - tak ma być? Czy kolor płynu powinien mieć kolor czerwony?
Druga sprawa to zużycie oleju, olej wraz z filtrem wymieniałem w na początku stycznia. Dziś okazało się że nie mam już oleju, brakowało prawie 2l. To chyba za dużo jak na normalne zużycie? Dodam że przejechałem nie więcej niż 2000km.
Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc!
wojak79 - 27-02-2016, 18:35
OldPike napisał/a: | że do zbiorniczka doprowadzona jest jedna rurka od chłodnicy, a druga jest pusta, nie podłączona do niczego - tak ma być? |
Tak ma być, jak płyn zwiększy swoją objętość to przez tą rurkę uchodzi nadmiar płynu
apg2312 - 27-02-2016, 19:57
OldPike napisał/a: | Czy kolor płynu powinien mieć kolor czerwony? |
To zależy, jaki płyn chłodzący masz nalany. Bo płyny mogą mieć różne kolory - niebieski, czerwony, zielony.
OldPike napisał/a: | Dziś okazało się że nie mam już oleju, brakowało prawie 2l. To chyba za dużo jak na normalne zużycie? Dodam że przejechałem nie więcej niż 2000km. |
1 l /1000 km to sporo. Chociaż w instrukcjiach do większości aut jest to jeszcze dopuszczalne zużycie.
Ale posprawdzaj, czy nie masz gdzieś wycieku.
Jaka Carisma, rocznik, jaki silnik ?
OldPike - 28-02-2016, 01:54
1.8 GDI 1999 po lifcie, elegance
apg2312 - 28-02-2016, 02:02
Skoro oleju ubywa, to nie masz zbyt wielu możliwości do wyboru
1 gdzieś jest jakiś wyciek
2 olej jest spalany
3 olej dostaje się do cieczy chłodzącej
Innych możliwości nie ma. Krasnoludki przecież go nie spijają po kryjomu
1 kanał i sprawdzić jak silnik wygląda od dołu, zdjąć obudowę rozrządu i sprawdzić uszczelniacze wałka rozrządu i wału korbowego - to jest szczególnie niebezpieczne, bo wtedy olej jest rozpylany po pasku rozrządu, a guma pasków bardzo nie lubi oleju.
2 jeśli silnik spala olej, to powinno dymić z rury wydechowej, i końcówka wydechu będzie z tłustą sadzą
3 ciecz chłodząca będzie zaolejona/brudna
|
|
|