Chcę kupić Lancera! - Lancer 1.8 LPG BRC
blackman57 - 27-02-2016, 22:06 Temat postu: Lancer 1.8 LPG BRC Witam, spodobało mi sie takie auto, bede je ogladał w poniedziałek:
KLIK
Przebieg 52 700 km
Rok produkcji 2010
Poj. silnika 1 800
Moc silnika 143 KM
Cena 30 tys zł
Manualna skrzynia
1. Auto ma bardzo mały przebieg (mimo LPG i CB-Radia co swiadczy o kierowcy duzo jezdzacym) koniecznie musze odwiedzic ASO w celu potwierdzenia autentycznosci oraz zbadania stanu technicznego. Ile sobie licza za taka usługe i czy trzeba czekac w kolejce ?
2. Po czym poznam że auto jest faktycznie przystosowane do gazu (WZMOCNIONE GNIAZDA I ZAWORY) ?
3. Czy musze brac z soba czujnik lakieru czy ASO w Kaliszu (ASO) bardzo dokładnie i skrupulatnie sprawdzi auto?
Pozdrawiam
brylekVFR - 28-02-2016, 10:02
1. Ok 300zł,
2. Tel do ASO żeby zdekodowali po VIN lub importer na Polskę,
3. Mi ASO nie sprawdziło dokładnie i skrupulatnie auta, za tą kasę lub nawet dołożyć i wolał bym zamówić oględziny i sprawdzenie samochodu przez rzeczoznawców. Są strony w necie gdzie można taką usługę zamówić i sprawdzić historię po VIN czego ASO poza Polską historią nie może zrobić.
grzesiopol - 04-03-2016, 20:18
Przebieg mozesz sobie sam sprawdzić na stronach https://historiapojazdu.gov.pl/ numer rejestracyjny masz, poproś jeszcze o vin i date pierwszej rejestracji. Masz dane od 2014 roku.
Cytat: | AUTO POSIADA SILNIK DEDYKOWANY DO INSTALACJI LPG CO OZNACZA, ŻE MA WZMOCNIONE GNIAZDA I ZAWORY !!! | pierwszy raz słyszę aby silniki były dedykowane do gazu to tak jakby napisac że czyjś ojciec jest dedykowany do swojego dziecka
Po co ktoś wstawia gaz jak mało jeździ przeciez to się nie zwraca. Zresztą cena netto i do tego faktura vat czyli samochód może być firmowy który mało jeżdzi i stoi przeważnie na parkingu Cena brutto wychodzi już 36700zł. a za samochód z instalacją i z profesjonalnym wygłuszeniem do standardowego audio i dołożonego czujnika cofania to trochę za dużo.
Jestem przeciwnikiem gazu ale jak ktoś chce to niech sobie zakłada i jeżdzi ale powiem ci, ze silnik 1.8 używany do Lancera to około 3-4 tyś zł. a nikt mi nie powie, że gaz jest nieszkodliwy dla silnika.
|
|
|