To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer 1.8 LPG BRC

blackman57 - 27-02-2016, 22:06
Temat postu: Lancer 1.8 LPG BRC
Witam, spodobało mi sie takie auto, bede je ogladał w poniedziałek:

KLIK

Przebieg 52 700 km

Rok produkcji 2010

Poj. silnika 1 800

Moc silnika 143 KM

Cena 30 tys zł

Manualna skrzynia

1. Auto ma bardzo mały przebieg (mimo LPG i CB-Radia co swiadczy o kierowcy duzo jezdzacym) koniecznie musze odwiedzic ASO w celu potwierdzenia autentycznosci oraz zbadania stanu technicznego. Ile sobie licza za taka usługe i czy trzeba czekac w kolejce ?

2. Po czym poznam że auto jest faktycznie przystosowane do gazu (WZMOCNIONE GNIAZDA I ZAWORY) ?

3. Czy musze brac z soba czujnik lakieru czy ASO w Kaliszu (ASO) bardzo dokładnie i skrupulatnie sprawdzi auto?

Pozdrawiam :)

brylekVFR - 28-02-2016, 10:02

1. Ok 300zł,
2. Tel do ASO żeby zdekodowali po VIN lub importer na Polskę,
3. Mi ASO nie sprawdziło dokładnie i skrupulatnie auta, za tą kasę lub nawet dołożyć i wolał bym zamówić oględziny i sprawdzenie samochodu przez rzeczoznawców. Są strony w necie gdzie można taką usługę zamówić i sprawdzić historię po VIN czego ASO poza Polską historią nie może zrobić.

grzesiopol - 04-03-2016, 20:18

Przebieg mozesz sobie sam sprawdzić na stronach https://historiapojazdu.gov.pl/ numer rejestracyjny masz, poproś jeszcze o vin i date pierwszej rejestracji. Masz dane od 2014 roku.

Cytat:
AUTO POSIADA SILNIK DEDYKOWANY DO INSTALACJI LPG CO OZNACZA, ŻE MA WZMOCNIONE GNIAZDA I ZAWORY !!!
pierwszy raz słyszę aby silniki były dedykowane do gazu :mrgreen: to tak jakby napisac że czyjś ojciec jest dedykowany do swojego dziecka :mrgreen:
Po co ktoś wstawia gaz jak mało jeździ przeciez to się nie zwraca. Zresztą cena netto i do tego faktura vat czyli samochód może być firmowy który mało jeżdzi :wink: i stoi przeważnie na parkingu :twisted: Cena brutto wychodzi już 36700zł. a za samochód z instalacją i z profesjonalnym wygłuszeniem do standardowego audio :badgrin: i dołożonego czujnika cofania to trochę za dużo.
Jestem przeciwnikiem gazu ale jak ktoś chce to niech sobie zakłada i jeżdzi ale powiem ci, ze silnik 1.8 używany do Lancera to około 3-4 tyś zł. a nikt mi nie powie, że gaz jest nieszkodliwy dla silnika.