To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [2.0DID] Przypominacz zapiętych pasów.

adr7 - 28-02-2016, 17:21
Temat postu: [2.0DID] Przypominacz zapiętych pasów.
Witam wszystkich, jak wyłączyć piszyczyk pasów bezpieczeństwa, czy jest możliwość wyłączenia tego ręcznie z poziomu komputera, może ktoś z okolic Wawy robiłcoś takiego i ma do tego odpowiedni osprzęt?? Wnerwia mnie to tak że czasami mam chęć sprzedać miśka za to. HELP
Bizi78 - 28-02-2016, 17:37

Nie polecam ale możesz zainwestować w takie coś :wink: :

mkm - 28-02-2016, 18:47
Temat postu: Re: [2.0DID] Przypominacz zapiętych pasów.
adr7 napisał/a:
Wnerwia mnie to tak że czasami mam chęć sprzedać miśka za to.

I co kupisz? Od paru lat to obowiązkowe "wyposażenie" w samochodach :wink:

barbiq - 03-03-2016, 14:21

Możesz wyłączyć kompem w sterowniku
alojso - 03-03-2016, 18:04

Zawsze można też zapiąć pasy za plecami ;)

Mnie bardziej irytuje zegar 12h ;)

mkm - 03-03-2016, 18:35

alojso, a widziałes co sie dzieje z człowiekiem bez zapiętych pasów przy niewielkiej stłuczce jak odpalą poduszki?
supeer - 03-03-2016, 21:35

mkm napisał/a:
alojso, a widziałes co sie dzieje z człowiekiem bez zapiętych pasów przy niewielkiej stłuczce jak odpalą poduszki?

barbiq - 04-03-2016, 09:49

mkm napisał/a:
a widziałes co sie dzieje z człowiekiem bez zapiętych pasów przy niewielkiej stłuczce jak odpalą poduszki?

Każdy ma swój rozum i wybór

adr7 - 04-03-2016, 18:47

Właśnie, a czy jest ktoś w okolicach wawy kto mógłby mu to cholerstwo wyłączyc oczywiście odpłatnie albo podać w jaki sposób to wyłączyć?
Przejściówek nie chce kupować bi nie na tym rzecz polega.
Pic polega na tym że jak wjeżdżam na podwórko i manewruje samochodem nie zamierzam zapinać pasów na 2 min a praktycznie wogóle nie słysze czujników parkowania, i przy tej kolumbrynie jest to baaaaaaaaaaarrrrrdzo irytujące. :evil:

alojso - 04-03-2016, 20:40

Nie jestem zwolennikiem niezapinania pasów, ale też nie jestem zwolennikiem myślenia za kogoś (tutaj inżynierów za kierowcę). Po pierwsze: tak jak adr7 - może być sytuacja manewrowania (mi się bardzo często zdarza, że mam np. 5 miejsc do zaliczenia w obrębie 1km po drogach osiedlowych), a po drugie - istnieje takie zjawisko jak ciąża (a bywa, że zaleceniem jest nieużywanie pasów - choć znam te opinie, że lepszy ucisk pasów niż ich brak) ;)

Inna sprawa, że to pikanie w outku nie jest tak upierdliwe, jak np. w foresterze (ja po przesiadce z forka naprawdę baaaaardzo doceniam outka pod wieloma względami, których użytkownicy innych aut nigdy nie zauważą :P )

PS. Przy niewielkiej stłuczce poduszki nie powinny się odpalić.

mkm - 05-03-2016, 10:23

Przestrzegam tylko przed ordynarnym oszukiwaniem systemu (klamra, zapięcie na/za oparciem).

Nie powinny? Zdziwiłbyś się jak niewiele trzeba żeby odpaliły.

adr7 - 05-03-2016, 10:42

No wlasnie tego chce uniknac, chce odznaczyc opcje w sterowniku a nie wlasnie tak tworzyc jak mowisz mkm, jest taka opcja? Wie ktos jak to zrobic, kto to robi?
mkm - 05-03-2016, 11:00

barbiq, napisał, że mozna pikacz wyłączyc w sterowniku.
Jak chcesz sam pikacz to można popytac u elektromechaników - ważne, żeby mieli dobry sprzet z aktualnym oprogramowaniem.

Poduszki można odłączyć w ASO.
Jest sporo osób, które z róźnych powodów nie mogą zapinac pasów, więc trzeba je wyłączyć.

adr7 - 13-03-2016, 17:29

A w mazowieckim ktoś to przerabial??? Bo bym podjechał i z marszu wyciął jak by daleko nie bylo
bonito - 14-03-2016, 09:01

Aż mnie przechodzą ciarki jak coś takiego czytam...
Współczuję osobom, które będą jeździły z kolegą adr7 w jego samochodzie... :D
bonito