Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Podświetlenie zegarka
Papik38 - 28-02-2016, 17:39 Temat postu: [Cari 1.6] Podświetlenie zegarka Witam , widziałem tutaj na forum różne zdjęcia które mają "światłeko" w zegarku.
Jadąc wieczorem godziny nie zobaczę , bo nic nie widać. Fabrycznie jest jakaś lampka w zegarku ?
Mam carisme od kilku dni więc proszę o wyrozumiałość.
gulagula - 28-02-2016, 18:28
Jest żaróweczka, gdzieś na forum jest opisany demontaż zegarka do wymiany żarówki.
EDIT:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=2621
Papik38 - 28-02-2016, 18:47
Kurde , obrazki mi się nie wczytują. Trochę się boje robić na podstawie samego opisu , znając moje szczęście coś zepsuje.
gulagula - 28-02-2016, 19:01
Ciężko tam jest coś popsuć. Ja robiłem z tego samego opisu też bez zdjęć i dałem rade.
Papik38 - 28-02-2016, 19:28
Dobra pobawię się , pytanie jak mam klimatronik to opis ten sam ? Czy różni się znacząco elementami w środku?
xCrashx - 29-02-2016, 16:58
Zegarek demontujesz cały z kratkami nawiewów, nie sam zegarek (a tak na początku próbowałem ) podważasz czymś w 4 punktach gdzie są zapinki i cały panel wychodzi do przodu. Żadnej głębszej filozofii tam nie ma. Żaróweczka w zegarku to taka mała żaróweczka z kołnierzem t5r5? Nie wiem jak fachowo się nazywa, ale taka oprawka jak poniżej Co do klimatronika to żadnej różnicy nie będzie, bo panel jest poniżej i jego nie ruszasz. Jak coś jeszcze niejasne to pytaj
remi - 01-03-2016, 19:24
Uważaj jedynie na plasticzki z boku, te co są odpowiedzialne za otwarcie lub zamknięcie obiegu. Sam nie wiem jak, ale właśnie przy wyciąganiu lub montowaniu kiedyś złamałem jeden...one są połączone z tym "pokrętłem pionowym" do regulacji. Przy normalnie zamontowanej kratce ich nie widać.
|
|
|