To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - uszczelka szyby bocznej przesuwanej

Radek J - 02-03-2016, 15:33
Temat postu: uszczelka szyby bocznej przesuwanej
Cześć wszystkim.
Chciałem wymienić uszczelkę między przesuwaną szybą boczną.
Padła ze starości :( szyba ma luz i drży. Czy szukać tylko używek ? Może ktoś ma patent na jakiś zamiennik :D Pozdrawiam

brzyydal - 02-03-2016, 19:52

Hej. Znajac zycie uszczelka orginal tylko w aso za miliony wiec zostaja uzywki. Mozna tez zadac trudne pytanie specjalizujacym sie firmom na np alledrogo widzialem ze maja duzy wybor wiele roznych gum czesto cietych z metra moze cos dopasuja.
dyzioo - 03-03-2016, 08:27

Żeby wyjąć to trzeba od środka zdjąć uszczelke? Potem jakies blaszki i okno wypada na zewnątrz ?
Wkładajac okno odwrotnie jak wyciaganie... ale czy zadnego kleju itp uszczelniaczy nie trzeba?
Jakies specjalne narzedzia do wyjecia uszczelki? Będe wyciagał dwa okna w aucie w przyszlym tygodniu.
Pozdro600

Heilsberg - 03-03-2016, 10:01

Dobrym wyjściem jest wymiana okna dzielonego na pełne z angola, które dostanie się za grosze. Wtedy nie rośnie w nim mech jak w dzielonym. Okno wyciąga się i wkłada bez żadnych klejów ani specjalnych wynalazków. Uszczelka od środka won, blaszki trzymające ramkę won i wypada.
dyzioo - 04-03-2016, 04:10

heh... a jak speclanie kupiłem otwierane aby miec wiecej świeżego powietrza... a z tego co widze to będe mial grzyby a nie powierze hehe..

Pozdro600

U-96 - 04-03-2016, 07:33

Dyzioo
Posłuchaj Heilsberg-a dobrze Ci radzę wie chłop co pisze :D

dyzioo napisał/a:
heh... a jak speclanie kupiłem otwierane aby miec wiecej świeżego powietrza... a z tego co widze to będe mial grzyby a nie powierze hehe..

Masz i tak wystarczająco dużo dziur w budzie które zapewnią ci odpowiednią wentylację
:lol:
W swoim też wywaliłem przesuwane i wstawiłem przyciemniane z angola (50 PLN/szt.)
skończył się problem z zaciekami do środka po myjni, z grzybem w rynienkach i z telepaniem w terenie
Ja mam longa więc trochę inaczej to odbieram

Pozdr.

piotr277 - 04-03-2016, 08:53

W SWB otwierane tylne szybki czasem się przydają :) W LWB faktycznie można wywalać bez zastanowienia :)
dyzioo - 04-03-2016, 15:31

sugerowałem sie brakiem klimatyzacji w aucie, dlatego padło na otwierane szyby z tyłu... No ale juz wiem na co zwracać uwage, bede czesciej zagladał w te rejony ze szmatka ;)

Pozdro600

tetrao3 - 26-03-2016, 16:44

Panowie. A gdzie można kupić te szyby bo jakoś na allegro nie mogę trafić. ..

[ Dodano: 26-03-2016, 16:45 ]
U mnie te uszczelki są tak zagnite ze nawet deszczowka mi się wlewa do bagażnika...

Heilsberg - 26-03-2016, 17:49

Nie wiem jak teraz, kiedyś na Allegro było tego full.
dyzioo - 27-03-2016, 12:30

Do wersji 3D trzeba szukac. Ja szukałem kilka tygodni. Ktos napisal na forum ze szybybpasuja od 5d, ale wizualnie widac ze maja inne ramki. Od 5 drzwiowych pelno tego na allegro.