Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Blokujące się tylne lewe drzwi w okresie jesi
thefirm - 02-03-2016, 18:34 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Blokujące się tylne lewe drzwi w okresie jesi Witajcie
Ja jeden taki 'szczęśliwiec' czy ktoś jeszcze ma i się uporał z problemem że jak jest chłodniej to nie chcą się otworzyć tylne lewe drzwi?
Zamykają się z pilota normalnie, gorzej z otwieraniem tylko tych jednych drzwi.
A korzystam z nich często jak jeżdżę Cari więc jest to mega irytujące.
Ta 'zawleczka' od ryglowania wychodzi tak do 3/4 w tych drzwiach.
Dzięki.
teedy600 - 02-03-2016, 22:52
Witam mam tak z drzwiami kierowcy.
Do wymiany siłownik zamka koszt zamiennika to kilkanaście zeta i do godziny roboty
remi - 02-03-2016, 23:27
Jak miałem cari, to jak było zimno nie otwierało prawych tylnich. Wymieniony siłownik zamka załatwił sprawę. Teraz ważne. Jeśli będziesz wymieniał, to pamiętaj o tym, żeby założyć cięgno od klamki albo/i sprawdzić, czy zabezpieczenie dla dzieci nie jest włączone. Najlepiej jak już założysz wszystko poza tapicerką, to sprawdz działanie zamków i klamki. Ja jak robiłem, to pewnie przypadkiem włączyłem zabezpieczenie dla dzieci, nie założyłem cięgna do klamki zewnętrznej, przykręciłem tapicerkę i trzasnąłem drzwiami....było ciekawie. W razie jakbyś jednak coś przeoczył to na forum jest instrukcja ściągania tylniej taicerki z drzwi przy zamknięrych drzwiach. Ja jej potrzebowałem
|
|
|