To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - przecietne ceny stariona

Anonymous - 02-03-2007, 18:43
Temat postu: przecietne ceny stariona
witam ostatnio wszystkie moje mysli schodzom w jednym kierunki mianowicie MITSUBISHI STARION mam takie pytanie w jakich cenach tak przecietnie te autka chodza .wiem ze to bardzo rzadki samochód i trudno dostepny ale ostatnio znalazłem takiego na gradce z 2.0 silnik na turbinie za 7,500 nawet w fajnym stanie bardzo
prosze o odpowiedz z góry dziekuje .pozdr....

[ Dodano: 02-03-2007, 19:12 ]
http://www.gratka.pl/moto...7cfe5913b20e93a

oto link do stariona za 7500

Hubeeert - 02-03-2007, 22:01

truespinmice - nasz forumowy SPEC od Stariona :D

BTW - jak sie pojawi w tym temacie to niech sie do mnie odezwie ;-) Mam propozycje nie do odrzucenia ;-)

truespinmice - 03-03-2007, 21:46

a więc......... :mrgreen:

Szczerze powiedziawszy, to Starion w dobrym stanie , sprzedawany przez jakiegoś fanatyka - to ceny powyżej 10tys zł.
Inaczej ma się sprawa jeżeli ktoś się pozbywa "kłopotu" . Wtedy ceny schodzą na poziom do nawet 3tys zł. Parę takich aukcji widziałem , gdzie auto było naprawdę w dobrym stanie , a cena była........3400zł
Po prostu ludzie czasem niewiedzą co kupili , nie podołali kłopotom itp. i chcą się łatwo i szybko pozbyć auta.

Wracając do auta z linku:
Kod:
sprzedam mitsubishi starion sprowadzony z niemiec .jest to model z poszerzanymi blotnikami na 16calowych kolach 225+nowe opony .silnik 2, 0 turbo intercoler o mocy 180 koni mechanicznych , skrzynia manualna , spryskiwacze otwieranych reflektorow, blacharka jest w idealnym stanie nic nie malowane i nie ma grama rdzy.auto bylo do konca serwisowane jest tez ksiazka serwisowa .auto jest w 100procent sprawne wszystko dziala bez zarzutu .stan techniczny jest super, oplaty rej okolo 1100 z ubezpieczenie

z opisu "wygląda" na stan bdb , ale to tylko opis - nawet fotek nie ma, więc ciężko powiedzieć.
Jeżeli auto faktycznie jest w stanie bdb ( :wink: ) to warte jest tych pieniędzy, ALE to trzeba sprawdzić oczywiście. Bo tak to możemy tylko gdybać.

Bo......jeżeli kupimy jakiegoś sztrucla za ok. 3000zł , to drugie tyle (optymistycznie) włożymy w auto żeby było cacy.
Przykład: ja.
Kupiłem auto za 3000zł, wsadziłem.......wartość przekroczyła już liczbę pięcio cyfrową :? - to jest chore, ale coś za coś - masz auto rodzynka. I z czasem to docenisz.

Kupując Mitsubishi Starion MUSISZ zdać sobie sprawę , że samo wyłożenie kasy przy podpisaniu umowy nie wystarczy - to początek. Trzeba się sporo nabiegać i naszukać części info technicznych itp. Nie to , że straszę - tylko ostrzegam. Ja mając do wyboru czy kupił bym jeszcze raz Stariona powiem TAK! Tylko tym razem nie kupiłbym pierwszego lepszego , tylko "tego wyszukanego, wymarzonego".
Dla mnie na przykład to jest fajne , bo robię coś czego nie robi żaden mój znajomy, mam stronę www (portal/klub) poznałem nowych znajomych i kolegów (Polska, Australia :mrgreen: , USA, UK, Ukraina, Niemcy.......), piszę maile na cały świat, dostaje zaproszenia na odwiedziny, czasem edukuję (w USA jeden gość twierdził , że w Polsce mamy ruch lewo stronny :lol: ) To jest po prostu fajne!

I nawet pomimo wielu problemów z autem nie oddałbym go....................no chyba, że za nową Supre :wink:
Są dni gorsze i lepsze.

Także damianrally - wybór należy do ciebie - ja służę pomocą w każdym zakresie jakim tylko dam rade.

Pozdrawiam :D

ps.
Hubeeert napisał/a:
BTW - jak sie pojawi w tym temacie to niech sie do mnie odezwie ;-) Mam propozycje nie do odrzucenia ;-)

już jestem ciekaw.......... 8)

Anonymous - 03-03-2007, 23:31

dzieki i jeszcze raz dzieki truespinmice na twojej stronce byłem wiele razy i z twojej stronki poznałem potenciał stariona autko jest po prostu swietne ale jak narazie po za moje granice narazie pozostaje przy moim mitsubishi colcie ale jakbym w przyszłosci zmieniał auto to tylko na MITSUBISHI .POZDR. MITSUMANIAKÓW :) dziek za pomoc :)
truespinmice - 07-03-2007, 14:57

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2370750 - to jest chyba ten sam gość.

Po fotkach widać , że auto jest w (bardzo) dobrym stanie, wnętrze bardzo ładne (na podstawie jednej fotki :?

Jest to wersja wide-body i jeżeli wierzyć opisowi to jest z końcówki produkcji z najlepszym/najfajniejszym kompem (ECU). Jeżeli silnik i turbina (ogólnie mechanicznie) nie jest zajechany to panowie........mamy do czynienia z rodzynkiem :twisted:

tylko cenę można zbić jeszcze , bo nie wiem czy znajdzie się napaleniec co go kupi za 7500zł (ja :twisted: )

ps. ahhh se smaka narobiłem :p

TommiCrazy - 07-03-2007, 20:24

patrzcie tylko jak ktos go tam upalal po podworku.... pewnie na zimnym turbo i pewnie gaszony odrazu na goraco....to co w niemczech go przydbali ktos w tydzien pusci z dymem .... slady po oponach na zdieciach sa podwojne po ostrym dodawaniu gazu, wiec robilo je auto z limitowanym dyfrem, czyli starion.

ale chyba ja go biore, bedzie czekac az wroce z pl

truespinmice - 08-03-2007, 14:06

TommiCrazy napisał/a:
patrzcie tylko jak ktos go tam upalal po podworku.... pewnie na zimnym turbo i pewnie gaszony odrazu na goraco....to co w niemczech go przydbali ktos w tydzien pusci z dymem .... slady po oponach na zdieciach sa podwojne po ostrym dodawaniu gazu, wiec robilo je auto z limitowanym dyfrem, czyli starion.
ale chyba ja go biore, bedzie czekac az wroce z pl

cholercia , ale ty jesteś spostrzegawczy :wink:

wiesz, jak nawet zrobił to ktoś parę razy to nic strasznego (zresztą nawet nie mamy pojęcia w jakim stanie jest ta turbina). Zresztą - nie bądź takim pesymistą :D

Oglądał już ktoś to auto? Czy to będzie jechał jakiś mechanik itp. ?
Ode mnie jest ponad 300km do tej miejscowości, więc trochę daleko , ALE jak coś to służę pomocą i wolnym czasem :wink:

ps. kiedy wracasz do PL ?

TommiCrazy - 08-03-2007, 18:40

auto sprzedane :D zgadnijcie kto kupil :P teraz kwestia tylko odbioru, kumpel pod moja nieobecnosc w polsce dokona czynnosci odbiorczych.

:badgrin: :twisted: :badgrin:

Matejko - 08-03-2007, 18:43

TommiCrazy napisał/a:
zgadnijcie kto kupil

nie gadaj ze ty ?
bedziesz tym na zlocie ??
dasz sie przejechac ?? :P

TommiCrazy - 08-03-2007, 18:46

jesli bede na zlocie to sie okaze w ostatniej chwili, napewno mi teraz latwiej miec auto w polsce i drugie w UK

jesli nie ja to z przyjemnoscia auto pozycze MIKEROWI na zlot jesli bedzie mial czas wpasc

Dziekuje MIKEROWI za pomoc

truespinmice - 08-03-2007, 23:11

TommiCrazy napisał/a:
auto sprzedane :D zgadnijcie kto kupil :P

:prayer: o matko, matulu..... :rolleyes: :rolleyes:

....jak ochłone to napisze coś mądrego....

TommiCrazy - 08-03-2007, 23:46

truespinmice napisał/a:

o matko, matulu..... :rolleyes: :rolleyes:

....

jakos tak wyszlo.....nie planowalem tego...mial byc galant vr4 ale bedzie troch potem :>

spelniam marzenie z dziecinstwa z filmu "wyscig cannon ball"

truespinmice - 08-03-2007, 23:49

tommi - to kiedy wracasz do narodu ??

Bo niewiem kiedy zaplanować sobie zwiedzania krakowa :mrgreen:

Gratuluje zakupu, mam nadzieję , że będzie to wybitne auto i sprawi ci duuużo przyjemności i frajdy. Będzie dla ciebie więcej niż tylko Mitsubishi Starion - to będzie AŻ Mitsubishi Starion.

Dbajcie o siebie nawzajem :biggrin:

TommiCrazy - 08-03-2007, 23:56

na stale do polski predko nie wroce..... ale stariona juz sobie zatrzymam az mnie rdza zje :D

wstepny plan byl na powrot dopiero w listopadzie ale chyba jakos ciut wczesniej autka podmienie, mozliwe ze w okolicy zlotu mitsu, musze to strategicznie rozplanowac, to szczyt mojego sezonu pracy.
bedziemy w kontakcie caly czas teraz

truespinmice - 09-03-2007, 00:01

TommiCrazy napisał/a:
bedziemy w kontakcie caly czas teraz

szpoko :wink:

jak już Stariona będzie miał twój kolega, to poproś go , żeby jakies ładne fotki pstryknął - to taka moja DUŻA prośba :)

ps. gdzie będzie auto do tego czasu stało?