Inne modele Mitsubishi - przecietne ceny stariona
Anonymous - 02-03-2007, 18:43 Temat postu: przecietne ceny stariona witam ostatnio wszystkie moje mysli schodzom w jednym kierunki mianowicie MITSUBISHI STARION mam takie pytanie w jakich cenach tak przecietnie te autka chodza .wiem ze to bardzo rzadki samochód i trudno dostepny ale ostatnio znalazłem takiego na gradce z 2.0 silnik na turbinie za 7,500 nawet w fajnym stanie bardzo
prosze o odpowiedz z góry dziekuje .pozdr....
[ Dodano: 02-03-2007, 19:12 ]
http://www.gratka.pl/moto...7cfe5913b20e93a
oto link do stariona za 7500
Hubeeert - 02-03-2007, 22:01
truespinmice - nasz forumowy SPEC od Stariona
BTW - jak sie pojawi w tym temacie to niech sie do mnie odezwie Mam propozycje nie do odrzucenia
truespinmice - 03-03-2007, 21:46
a więc.........
Szczerze powiedziawszy, to Starion w dobrym stanie , sprzedawany przez jakiegoś fanatyka - to ceny powyżej 10tys zł.
Inaczej ma się sprawa jeżeli ktoś się pozbywa "kłopotu" . Wtedy ceny schodzą na poziom do nawet 3tys zł. Parę takich aukcji widziałem , gdzie auto było naprawdę w dobrym stanie , a cena była........3400zł
Po prostu ludzie czasem niewiedzą co kupili , nie podołali kłopotom itp. i chcą się łatwo i szybko pozbyć auta.
Wracając do auta z linku:
Kod: | sprzedam mitsubishi starion sprowadzony z niemiec .jest to model z poszerzanymi blotnikami na 16calowych kolach 225+nowe opony .silnik 2, 0 turbo intercoler o mocy 180 koni mechanicznych , skrzynia manualna , spryskiwacze otwieranych reflektorow, blacharka jest w idealnym stanie nic nie malowane i nie ma grama rdzy.auto bylo do konca serwisowane jest tez ksiazka serwisowa .auto jest w 100procent sprawne wszystko dziala bez zarzutu .stan techniczny jest super, oplaty rej okolo 1100 z ubezpieczenie
|
z opisu "wygląda" na stan bdb , ale to tylko opis - nawet fotek nie ma, więc ciężko powiedzieć.
Jeżeli auto faktycznie jest w stanie bdb ( ) to warte jest tych pieniędzy, ALE to trzeba sprawdzić oczywiście. Bo tak to możemy tylko gdybać.
Bo......jeżeli kupimy jakiegoś sztrucla za ok. 3000zł , to drugie tyle (optymistycznie) włożymy w auto żeby było cacy.
Przykład: ja.
Kupiłem auto za 3000zł, wsadziłem.......wartość przekroczyła już liczbę pięcio cyfrową - to jest chore, ale coś za coś - masz auto rodzynka. I z czasem to docenisz.
Kupując Mitsubishi Starion MUSISZ zdać sobie sprawę , że samo wyłożenie kasy przy podpisaniu umowy nie wystarczy - to początek. Trzeba się sporo nabiegać i naszukać części info technicznych itp. Nie to , że straszę - tylko ostrzegam. Ja mając do wyboru czy kupił bym jeszcze raz Stariona powiem TAK! Tylko tym razem nie kupiłbym pierwszego lepszego , tylko "tego wyszukanego, wymarzonego".
Dla mnie na przykład to jest fajne , bo robię coś czego nie robi żaden mój znajomy, mam stronę www (portal/klub) poznałem nowych znajomych i kolegów (Polska, Australia , USA, UK, Ukraina, Niemcy.......), piszę maile na cały świat, dostaje zaproszenia na odwiedziny, czasem edukuję (w USA jeden gość twierdził , że w Polsce mamy ruch lewo stronny ) To jest po prostu fajne!
I nawet pomimo wielu problemów z autem nie oddałbym go....................no chyba, że za nową Supre
Są dni gorsze i lepsze.
Także damianrally - wybór należy do ciebie - ja służę pomocą w każdym zakresie jakim tylko dam rade.
Pozdrawiam
ps.
Hubeeert napisał/a: | BTW - jak sie pojawi w tym temacie to niech sie do mnie odezwie Mam propozycje nie do odrzucenia |
już jestem ciekaw..........
Anonymous - 03-03-2007, 23:31
dzieki i jeszcze raz dzieki truespinmice na twojej stronce byłem wiele razy i z twojej stronki poznałem potenciał stariona autko jest po prostu swietne ale jak narazie po za moje granice narazie pozostaje przy moim mitsubishi colcie ale jakbym w przyszłosci zmieniał auto to tylko na MITSUBISHI .POZDR. MITSUMANIAKÓW dziek za pomoc
truespinmice - 07-03-2007, 14:57
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2370750 - to jest chyba ten sam gość.
Po fotkach widać , że auto jest w (bardzo) dobrym stanie, wnętrze bardzo ładne (na podstawie jednej fotki
Jest to wersja wide-body i jeżeli wierzyć opisowi to jest z końcówki produkcji z najlepszym/najfajniejszym kompem (ECU). Jeżeli silnik i turbina (ogólnie mechanicznie) nie jest zajechany to panowie........mamy do czynienia z rodzynkiem
tylko cenę można zbić jeszcze , bo nie wiem czy znajdzie się napaleniec co go kupi za 7500zł (ja )
ps. ahhh se smaka narobiłem
TommiCrazy - 07-03-2007, 20:24
patrzcie tylko jak ktos go tam upalal po podworku.... pewnie na zimnym turbo i pewnie gaszony odrazu na goraco....to co w niemczech go przydbali ktos w tydzien pusci z dymem .... slady po oponach na zdieciach sa podwojne po ostrym dodawaniu gazu, wiec robilo je auto z limitowanym dyfrem, czyli starion.
ale chyba ja go biore, bedzie czekac az wroce z pl
truespinmice - 08-03-2007, 14:06
TommiCrazy napisał/a: | patrzcie tylko jak ktos go tam upalal po podworku.... pewnie na zimnym turbo i pewnie gaszony odrazu na goraco....to co w niemczech go przydbali ktos w tydzien pusci z dymem .... slady po oponach na zdieciach sa podwojne po ostrym dodawaniu gazu, wiec robilo je auto z limitowanym dyfrem, czyli starion.
ale chyba ja go biore, bedzie czekac az wroce z pl |
cholercia , ale ty jesteś spostrzegawczy
wiesz, jak nawet zrobił to ktoś parę razy to nic strasznego (zresztą nawet nie mamy pojęcia w jakim stanie jest ta turbina). Zresztą - nie bądź takim pesymistą
Oglądał już ktoś to auto? Czy to będzie jechał jakiś mechanik itp. ?
Ode mnie jest ponad 300km do tej miejscowości, więc trochę daleko , ALE jak coś to służę pomocą i wolnym czasem
ps. kiedy wracasz do PL ?
TommiCrazy - 08-03-2007, 18:40
auto sprzedane zgadnijcie kto kupil teraz kwestia tylko odbioru, kumpel pod moja nieobecnosc w polsce dokona czynnosci odbiorczych.
Matejko - 08-03-2007, 18:43
TommiCrazy napisał/a: | zgadnijcie kto kupil |
nie gadaj ze ty ?
bedziesz tym na zlocie ??
dasz sie przejechac ??
TommiCrazy - 08-03-2007, 18:46
jesli bede na zlocie to sie okaze w ostatniej chwili, napewno mi teraz latwiej miec auto w polsce i drugie w UK
jesli nie ja to z przyjemnoscia auto pozycze MIKEROWI na zlot jesli bedzie mial czas wpasc
Dziekuje MIKEROWI za pomoc
truespinmice - 08-03-2007, 23:11
TommiCrazy napisał/a: | auto sprzedane zgadnijcie kto kupil |
o matko, matulu.....
....jak ochłone to napisze coś mądrego....
TommiCrazy - 08-03-2007, 23:46
truespinmice napisał/a: |
o matko, matulu.....
.... |
jakos tak wyszlo.....nie planowalem tego...mial byc galant vr4 ale bedzie troch potem :>
spelniam marzenie z dziecinstwa z filmu "wyscig cannon ball"
truespinmice - 08-03-2007, 23:49
tommi - to kiedy wracasz do narodu ??
Bo niewiem kiedy zaplanować sobie zwiedzania krakowa
Gratuluje zakupu, mam nadzieję , że będzie to wybitne auto i sprawi ci duuużo przyjemności i frajdy. Będzie dla ciebie więcej niż tylko Mitsubishi Starion - to będzie AŻ Mitsubishi Starion.
Dbajcie o siebie nawzajem
TommiCrazy - 08-03-2007, 23:56
na stale do polski predko nie wroce..... ale stariona juz sobie zatrzymam az mnie rdza zje
wstepny plan byl na powrot dopiero w listopadzie ale chyba jakos ciut wczesniej autka podmienie, mozliwe ze w okolicy zlotu mitsu, musze to strategicznie rozplanowac, to szczyt mojego sezonu pracy.
bedziemy w kontakcie caly czas teraz
truespinmice - 09-03-2007, 00:01
TommiCrazy napisał/a: | bedziemy w kontakcie caly czas teraz |
szpoko
jak już Stariona będzie miał twój kolega, to poproś go , żeby jakies ładne fotki pstryknął - to taka moja DUŻA prośba
ps. gdzie będzie auto do tego czasu stało?
|
|
|