To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Kupno Lancera -co myślicieli

kappi - 20-03-2016, 09:27
Temat postu: Kupno Lancera -co myślicieli
:wink: Witam. Zamierzam wybrać się do lublina na oględziny lancera :

http://otomoto.pl/oferta/...html#48e81cae5b

Jeśli auto nie podpadnie mi przy oględzinach zamierzam zabrać je na serwis. Czy ktoś miał styczność z serwisem w Lublinie "parexbud" ?

Samochód około pół roku temu został sprowadzony z niemiec, sprzedający wysłał mi zdjęcie książki serwisowej z wpisami. Jeśli auto zrobiło w ciągu roku okolo 15k kilometrów to wszystko by się zgadzało.
Dowiedziałem się ze serwis nie potwierdzi mi historii serwisowej bo nie mają połączonej bazy z Niemcami.

Tak wiec na co zwrócić uwagę przy zakupie ? Jak mogę domniewać prawdziwości przebiegu, by w razie czego nie wpakowac sie ...
Z góry dzięki za pomoc

zbychu74 - 20-03-2016, 10:12

Ja próbowałbym się skontaktować z serwisem niemieckim. Znajdź kokoś z niemieckim(chyba że sam znasz) i do dzieła. Poświęcenie czasu przed zakupem zaoszczędzić może sporo nerwów i pieniędzy później po ewentualnym zakupie.
Przebieg mały(nie realny)

marcink - 20-03-2016, 13:48

zbychu74 napisał/a:

Czy nierealny? W przypadku diesla pewnie tak, ale jak na benzynę, szczególnie używaną w mieście, to całkiem realny.

Druga sprawa, że przebieg nie jest dobrym wyznacznikiem. 1km kręcenia do odcinki, manewrów po parkingach, ciągłego ruszania spod świateł nie jest równe 1km pokonanemu na trasie z zapiętym tempomatem i obrotami na poziomie 2k.

Patrz na stan, nie przebieg.

grzesiopol - 20-03-2016, 14:26

Nie powinienem wypowiadać się o mojej konkurencji bo sam sprzedaje taki sam samochód w Lublinie ale:
kappi, I co ci da potwierdzenie całej poprzedniej historii jak nie będzie to miało znaczenia do aktualnego stanu. Przecież nie będziesz jeździł na serwisie tylko w samochodzie. A naprawy nie koniecznie musiały być robione w serwisie i to jeszcze w autoryzowanym. Weź zrób oględziny pojazdu i będziesz wiedział co i jak.
zbychu74 napisał/a:
czepiasz się.

Wystarczy chwila i już wszystko wiadomo o właścicielu.
tel. 601 453 062
http://matcars.lublin.pl/kontakt
Usługi: Serwis klimatyzacji, Diagnostyka komputerowa, Pranie tapicerki samochodowej, Usługi transportowe

Gościo "okazyjnie" kupuje samochód, sam go przywozi, sam go przygotowuje do sprzedaży. I dlatego tak tanio. Wyposażenie wg. właściciela bogate ale to wersja "Inform" więc standard, nawet radio bez zmieniarki. Pytanie czego sprzedaje dobry samochód.
Ale to, ze okazyjnie zakupił nie oznacza, że był rozbity, mógł mieć uszkodzenie mechaniczne np. uszkodzona skrzynia lub silnik i juz tanio kupił. Powyższe nie dyskwalifikuje tego samochodu z zakupu.

Zawsze piszę jak chcesz zobaczyć ile kosztuje samochód bezwypadkowy z małym przebiegiem to zobacz sobie ceny samochodów w innych krajach dolicz do tego koszt transportu, akcyzy i będziesz miał realna cene w Polsce. Znajdź taki samochód w Niemczech dolicz 3,1% akcyzy, około 750 opłat do rejestracji (tłumaczenia, badania itp.) oraz najważniejsze transport jak sam jedziesz to koszt biletów, paliwa, koszt tablic rejestracyjnych zjazdowych około 170 € z opłatami urzędowymi (tutaj do końca nie jestem pewien wysokości kwoty), jeżeli laweta to około 1500 zł, jezeli ktos ci będzie kupował i przywoził to koszt około 2000-2500zł z transportem pod dom. Policz i zobacz ile kosztuje samochód przywieziony z zagranicy. A i zapomniałem o najważniejszym dolicz jeszcze trochę kasy która trzeba zarobić bo nikt charytatywnie tego nie robi.

Aczkolwiek zapraszam do Lublina po samochód :wink:

kappi - 21-03-2016, 18:01

Dzieki panowie za opinie. Temat zamkniety auto zobaczone sprawdzone i kupione :-)
mkm - 21-03-2016, 18:15

kappi, zapraszam do prezentacji auta w dziale "Nasze Miśki".
kappi - 21-03-2016, 20:49

Hehe ok :-) jutro umyję i zrobię fotki :-)