To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Dziwny lancer

Iluzjonist4 - 23-03-2016, 00:43
Temat postu: Dziwny lancer
Co Wy na to?
http://otomoto.pl/oferta/...a-ID6yednd.html

Jakieś opinie?

Arczi89 - 23-03-2016, 08:29

Ja go widziałem na żywo :lol:
diopik11 - 23-03-2016, 10:04

Arczi89 napisz coś więcej
mjsystem - 23-03-2016, 11:07

EVO :mrgreen: To nawet nie stało kolo EVO. 1.8 i 170 koni. Ten silnik to z czego? Mivec 1.8 nie nadaje się do żadnych przeróbek. 8)
tyku - 23-03-2016, 11:59

Zwykły INFORM, ale ulepiony w specyficzny sposób. Skąd ta moc :?:
mjsystem napisał/a:
Mivec 1.8 nie nadaje się do żadnych przeróbek. 8)

Nadaje się do uturbienia, ale koszt i sens takiej operacji stoi pod znakiem zapytania. :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=4zzZPWRDUzY
https://www.youtube.com/watch?v=XtXH1a6vGKg
:shock:

brylekVFR - 23-03-2016, 12:10

EVO 1.8 :shock: 170KM :shock: haha tego to jeszcze nie było :mrgreen:
To jakiś przecudak:
Nawigacja GPS- to chyba to DVD w podsufitce,pewnie mega wygodne,
Klimatyzacja dwustrefowa- chyba druga strefa to jak się szybę otworzy, Nie wiem czy dobrze widzę, a w sumie to nie widzę bo chyba klima to jest zwykła
Światła Xenonowe - z tego co widzę to zwykłe lampy, chyba że jakieś HID zamontowane,
Czujnik martwego pola-?

Po co takie głupoty pisać w ogłoszeniach?

Arczi89 - 23-03-2016, 15:11

Ogólnie ja go widziałem w komisie. Człowiek kupujący pewnie kupił te bajki i przepisał przy sprzedaży.
Autko ulep trochę ;)

Najbardziej straszy włókno szklane i szpachla na drzwiach, progach i błotnikach by pasował zderzak ;)

grzesiopol - 23-03-2016, 15:35

Że dofinansowany to widać: dodatkowe 27 koni to chyba z suszarki przenośnej, lub dodatkowo zamontowanego silnika z Malucha, zderzak przedni od Sportbacka, wprost piekny kolor skórzanych siedzień i boczków, który bardzo pasuje do pozostałych elementów zwłaszcza tego z obudowy radia i nawiewów, zegary w stylu 360 KM lub wiecej, rozpórka z rurki hydrulicznej, jak wspiomniał Arczi kilka kilogranów żywicy i szpachli i zapomniałbym o dyfuzorze. Ale zapomniał pewnie o hamulcach które powinny to cudo zatrzymywać. No cóz to wszystko kosztuje. A nie lepiej było dołożyć i kupić sobie Ralliarta, byłoby troche kucy więcej, maska od EVO, zderzak Sportbacka, dyfuzor i rozpórka w pakiecie. I przede wszystkim jakiś wygląd. Dla mnie trochę przekombinowane. :twisted:
Iluzjonist4 - 23-03-2016, 18:04

Dzwoniłem do gościa z czystej ciekawości, a więc tak :)
Na pytanie czym doinwestowane to odpowiedział mi, że skórzanymi fotelami, dodatkowymi zegarami (nawet nie wiedział od czego one są) właściwie ja mu mówiłem ;p dokładkami do zderzaka, wydech (nie wiedział jakiej firmy), filtr stożkowy (nie wiedział jakiej firmy). Po zapytaniu skąd ta moc "Panie nie wiem czy ma 170KM, tak sobie wpisałem, może mieć więcej po wymianie tych części, ale na hamowni nie byłem". Zderzak przedni malowany bo był porysowany. Książki serwisowej brak, "ale patrząc po wnętrzu pewnie ma te 88k km" :roll:
Gdybym chciał wiedzieć dokładnie o firmie stożka, wydechu etc. to mam za 2h zadzwonić bo teraz nie był przy dokumentach ;)

RalfPi - 23-03-2016, 18:54

No to nieźle użytkował.. Nie wie co i nie wie kiedy i nie wie gdzie..

Jak dla mnie może mieć i 200kkm.
A tak w ogóle to bardzo tani egzemplarz jak na ten rok i teoretyczny przebieg.

lobuzek - 23-03-2016, 23:04

Ale skundlony. Totalna porażka.
Uwex - 24-03-2016, 08:10

mjsystem napisał/a:
Mivec 1.8 nie nadaje się do żadnych przeróbek.

coś tam da się zrobić; po chip tuningu moc + 6 KM , moment + 10 Nm , V max w okolicach 230 km/h.

Iluzjonist4 - 24-03-2016, 09:42

Cytat:

coś tam da się zrobić; po chip tuningu moc + 6 KM , moment + 10 Nm , V max w okolicach 230 km/h.

Jednak koszt nieadekwatny do efektów.

Uwex - 25-03-2016, 08:45

Iluzjonist4 napisał/a:
koszt nieadekwatny

a to już inna sprawa. Chociaż jeśli popatrzeć na moment obr. to nie jest tak źle.
W serii dopiero przy obrotach 4000 przekracza on 160 Nm, po czipowaniu 160 mamy już od 2300 obr. I to jest chyba najważniejszy zysk.

mjsystem - 25-03-2016, 13:39

Iluzjonist4 napisał/a:
"Panie nie wiem czy ma 170KM, tak sobie wpisałem, może mieć więcej po wymianie tych części, ale na hamowni nie byłem".
Tekst niby Janusze komisów. :mrgreen: raczej ubyło tych kuni...
Uwex napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Mivec 1.8 nie nadaje się do żadnych przeróbek.

No tak, ale to procenty a nie ich dziesiątki. :wink: