To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - mocowanie akumulatora

Anonymous - 03-03-2007, 12:32
Temat postu: mocowanie akumulatora
witam! wiecie moze w jaki sposób zamontowac akumulator w moim lancerze 1,3 97r jak już kupiłem samochód już bez żadnego mocowania prosze o pomoc
Anonymous - 05-03-2007, 13:50

Ja tez nie mam mocowania, zwiazane mam takim gumowym czyms do wiazania bagazu na przyczepce np, po obu koncach ma haczyki (nie wiem czy nie myle pojec ale to sie chyba zwie ekspander czy jakos tak), na razie poki nic lepszego sie nie wymysli zdaje to egzamin.
ROMEL - 07-03-2007, 14:58

Mocowanie powinno być - i nie jest to wcale taka bagatelka - ponieważ akumulator jest przyczyną dużego procenta zjaranych samochodów... przy najmniejszych dzwonkach...

Mocowanie podglądnijcie w jakimkolwiek starszym modelu - jest bardzo proste - z góry kształtowniczek - z jednej strony przykręcany do pasa (okulara) przedniego - a z drugiej strony za pośrednictwem pręcika fi 6 mm z gwintem M6....

AAAA i na "normalnym" przeglądzie takie coś (brak mocowania) dyskwalifikuje autko z wyniku pozytywnego przeglądu...

Pozdrawiam

Anonymous - 07-03-2007, 15:48

Kurcze mam tak juz od 3 lat bez mocowania i przechodze przeglady, bede musial cos z tym zrobic bo do 3 razy sztuka.
Krzyzak - 07-03-2007, 18:03

jak kupowalem Colta, to nie mialem mocowania - wiec z Allegro, z Colta na czesci kupilem takie cudo za cale 10 zl
wczesniej tez mialem jakis pasek zaciskajacy sie, ale wole MGP