To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Czym czyścić?

mlun - 03-03-2007, 16:33
Temat postu: Czym czyścić?
Słuchajcie czym najlepiej wyczyścić welurowe siedzenia? Odkurzaczem słabo schodzą jakiś nitki i inne badziewia(Kto ma takie siedzenia wie o czym mowa zapewne).Czy do tego są jakieś specjalne szczotki?
roch_27 - 03-03-2007, 17:04

Jak miałem auto z welurem (Laguna ;) ) to czyściłem czystą wilgotną ścierką (szmatką).
Efekt całkiem zadowalający.

pozdro

saphire - 03-03-2007, 17:31

Najlepiej się czyści taką specjalną szczotką do odkudłaczania sweterków - ma toto taką szczecinkę na obrotowej końcówce - ustawiasz ją tak by szczecinka była na sztorc w kierunku ruchu i szczotkujesz ale tylko w jednym kierunku - potem wilgotną ręką ze szczotki zczesujesz kudełki. Popytaj kobiet do ci wskażą gdzie u ciebie jest taka szczotka do kupienia.
Anonymous - 18-03-2007, 09:47

Kto sie orientuje czym skutecznie czyścić plastiki? Na słupkach w moim kombiaku powinny być ładne białe, a są żółte :( , podobnie jak daszki, uchwyty boczne i inne. Do tego tapicerka drzwi ma taki wzór, że nie mogę doczyścić tych szczelinek a pod światło widac normalny czarny bród :x Denaturat, mydło, płyn do mycia naczyń i panka do prania nie pomagają :(
josie - 18-03-2007, 09:55

Może jakiś Vanish?
Anonymous - 18-03-2007, 09:58

Sprawdzę, ale czy nie będzie plam(obdarwień)?
Anonymous - 18-03-2007, 10:03

bartek_nkm napisał/a:
Kto sie orientuje czym skutecznie czyścić plastiki?
Ja czyściłem wodą z mydłem, wspomagając się przy tym szczoteczką. Efekt pożądany został osiągnięty. :lol: Jest jeszcze jeden sposób na wyczyszczenie brudnego plastiku: spray do czyszczenia plastikowych obudów komputerowych, monitorów itp. Działa rewelacyjne!
Anonymous - 18-03-2007, 10:48

monitor jak mialem z biala obudowa to czyscilem cifem - dawalo rade z zabrudzeniami wiec moze na plastiki w aucie tez pomoze
josie - 18-03-2007, 10:56

bartek_nkm napisał/a:
Sprawdzę, ale czy nie będzie plam(obdarwień)?

Sprawdź gdzieś na kawałeczku gdzie nie widać.

mlun - 18-03-2007, 10:59

Ja nawet jak nie było tak bardzo brudne plakiem psikałem i ładnie się wyczyściło.
saphire - 18-03-2007, 11:56

Pianka w spraju do czyszczenia plastików komputerowych - psikasz i czekasz minutkę czy dwie a potem wycierasz do sucha jednorazowymi ręcznikami papierowymi. Perfekcyjnie działa.