To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Podswietlenie wnetrza

GT - 31-03-2016, 21:35
Temat postu: Podswietlenie wnetrza
Witam.Jak w temacie interesuje mnie wymiana podswietlenia wnetrza.chcialbym dac niebieski kolor zamiast zielonego.Czy ktos juz sie w to bawil i moze cos doradzic ? wydaje sie ze cale oswietlenie jest diodowe wiec moze byc duzo zabawy.czy ktos ma jakies doswiadczenie juz w tym temacie ?
lech55 - 02-04-2016, 20:49

Normalnie to s± neutralne ( białe ) zwykłe żarówki rurkowe. Kto¶ więc już wymieniał u Ciebie pod¶wietlenie.
GT - 04-04-2016, 22:32

Zeby doprecyzowac swoj watek musze dopisac ze chodzi mi o podswietlenie deski.i calego kokpitu.W podsufitce sa zwykle zarowki tak jak kolega napisal.
lech55 - 05-04-2016, 22:01

Pod¶wietlenie zegarów też wydaje się być koloru białego z filtrem zielonym i czerwonym. Tak więc bez zmiany koloru tego filtra nie zmienisz koloru pod¶wietlenia.
GT - 05-04-2016, 22:04

No sa wlasnie diody zielone.i one sa na plytkach wiec chyba nie obejdzie sie bez lutowania
czaik - 14-04-2016, 19:48

A mi nie pod¶wietla ¶rodkowego pokrętła przy klimie. Pewnie jaka¶ dioda się spaliła, ale nawet nie wiem jak zdj±ć panel. Jestem kompletnym laikiem w takich sprawach. Prosze o porade, drobnostka aczkolwiek mnie denerwuje
Pawlik84 - 15-04-2016, 12:49

Dobrze by było jak by kto¶ opisał wyminę "mam nadzieję" żarówek bo diody jak wymienić bez lutowania? Chyba że diody sa w jaki¶ oprawkach/zmiennikach które można wymienić. Tyczy się to modelu Colt VI i VII - w obu przypadkach pokrętła nawiewu s± inne.