To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer 2006 SPORTWAGON a zużycie elemntów

craftyplayer - 08-04-2016, 12:00
Temat postu: Lancer 2006 SPORTWAGON a zużycie elemntów
Witam serdecznie,
mam zapytanie odnośnie Lancera 2006. Znalazłem auto z niskim przebiegiem (130000) z polskiego salonu.
Niby zadbane (fotele ok plastiki ok, bagażnik ok), ale zastanawia mnie kwestia zużycia kierownicy MOMO.
Skóra jest porysowana, płowa i wytarta, a z tego co się orientuję, to ten model ma wytrzymały ten element.

http://wrzucaj.net/image/ReFes
http://vlep.pl/glhv5y.jpg

Dodam, że obecny właściciel pracował w salonie Mitsu, a teraz w komisie.
Papiery na niego wszystkie ma.

Czy może to świadczyć, że auto było picowane/morderczo eksploatowane. Gałka drążka biegów też trochę starta.

Proszę o sugestie, bo auto nie jest tanie, a nie chcę się naciąć.
Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków i z góry dziękuję za odpowiedź

lobuzek - 08-04-2016, 12:56

Dużo zależy od...potu. Jak ktoś się mocno poci i do tego kurczowo ściska kierownicę to będą takie efekty, tym bardziej jeśli nie konserwował skóry. Jak pisałem w innym wątku, ekoskóry nie są wzorcami trwałości. Ja bym się nie przejmował, akurat to za kilkaset złotych obszyjesz na nowo.
craftyplayer - 08-04-2016, 13:21

Może jestem przewrażliwiony.
Poza tym auto ma niemyty suchutki silnik, zero rdzy oryginalny lakier na całej powierzchni szyby z tego rocznika.
Proszę (wiem, że odpowiedzi są pewnie gdzieś na forum), o krótkie wskazówki na co zwrócić uwagę, i czy poza stacją diagnostyczną odwiedzić dodatkowo serwis Mitsu (koszt).

Ps. Ile dalibyście za auto z tym przebiegiem z rocznik 2006 silnik 2.0>

Pozdrawiam

Wojti75 - 08-04-2016, 13:34

craftyplayer napisał/a:
Może jestem przewrażliwiony.
Poza tym auto ma niemyty suchutki silnik, zero rdzy oryginalny lakier na całej powierzchni szyby z tego rocznika.
Proszę (wiem, że odpowiedzi są pewnie gdzieś na forum), o krótkie wskazówki na co zwrócić uwagę, i czy poza stacją diagnostyczną odwiedzić dodatkowo serwis Mitsu (koszt).

Ps. Ile dalibyście za auto z tym przebiegiem z rocznik 2006 silnik 2.0

W tym roczniku 2.0 to max 15 tys.PLN - przebieg ??

Ważna sprawa to, że 2.0 pali 10-12L/100 a 1.6 to 7,5-9L/100

craftyplayer - 08-04-2016, 13:49

Przebieg 130 TYŚ udokumentowany. Polski salon.
Oferta prywatna od gościa który kupił je jako sprzedawca salonu Mitsu (pozostawione w rozliczeniu, wcześniej też tam kupione i serwisowane) a terza pracuje w komisie samochodowym (ogólnym)
Auto zadbane.
Wiem ile pali ale chcę wrzucić gaz.

cygan84 - 08-04-2016, 19:25

Kupiłem lancera wagon 2.0 z 2006r równo rok temu z Niemiec miał przebieg 143tys kierownica i gałka w super stanie lakier całość w oryginale plus serwis.Klient zostawił w serwisie Mitsu w rozliczeniu bo kupił nowe auto, kosztował mnie po opłatach 14500.Założyłem gaz i jestem bardzo zadowolony :D