To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Outlander I EKSPLOATACJA/użytkownicy

Świeży - 10-04-2016, 22:01
Temat postu: Outlander I EKSPLOATACJA/użytkownicy
Cześć, witam wszystkich.
Od kilku dni jestem posiadaczem Outlandera I 2.0 136KM 2004r. Jest to mój pierwszy i dość spontaniczny zakup suwa, nie miałem do tej pory doświadczenia z napędem na obie osie, dlatego zwracam się o pomoc i wyrozumiałość. Dla posiadaczy modelu pytania mogą się wydać absurdalne jednak wydaje mi się że to zestawienie może ułatwić życie wielu podobnym do mnie użytkownikom.

1. jaki i ile oleju do silnika???? czy istnieje możliwość sprawdzenia jaki obecnie jest zalany???
2. jaki i ile oleju w tylnym moście??? jak często wymieniać????
3. wyciek oleju na wale, ile i jaki?????
4. czy pominąłem jakiś olej?????
4. rozrząd jaka firma/co wchodzi w skład kompletnego/co należy wiedzieć, na co zwrócić uwagę???
5 filtry paliwo/gaz/olej/powietrza/kabiny, czy jakiś pominąłem ?????
6. czy jest szansa samodzielnej diagnozy błędów kabel/komputer/gdzie gniazdo ????

To chyba najbardziej podstawowe informacje jednak brak jednoznacznych i konkretnych informacji na ich temat w jednym miejscu, dlatego bardzo dziękuję za wszelkie informacje dotyczące użytkowania i eksploatacji, jak widać nawet te najprostsze mogą mieś wielkie znaczenie gdyż jestem świeżakiem w temacie i wydaje mi się że nie tylko ja. Zapewne niebawem zwrócę się po kolejne podpowiedzi, być może bardziej skomplikowane jednak póki co zacznijmy od podstaw.

mjsystem - 12-04-2016, 14:08

Na wszystkie pytania masz tu odpowiedź:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=142
:wink:

W@sio - 12-04-2016, 14:13

Albo mam deja vu albo ten sam temat juz istnieje w dziale o Outlanderach. Upraszam twórcę o niedublowanie tematów.